Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Torokgyulladásra kaptam...

Torokgyulladásra kaptam Augmentint? Erősen ment a hasam tőle?

Figyelt kérdés
Visszamentem a dokihoz, írt helyette Azibiot-ot, 3 szemest. 1 órája vettem be, és hasmenésem lett tőle, ráadásul fáj is a hasam, pedig szedek mellé Lactivot. Mi legyen? Hétfőn utaznom kell,ez a hasmenés meg nem viccel. Még 2 szem van belőle. Amúgy már a torkom se fáj. Honap felhívom a dokit, de nem tudom mi legyen, egyáltalán nem bírja a szervezetem az antibiotikumot. Étvágyam sincs tőle, kajára se bírok nézni.
2011. nov. 4. 17:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha 2 napja nincs lázad, akkor minden valószínűség szerint "magától" gyógyult meg a vírusfertőzésed, és nincs felülfertőződés sem. Én még mindig a sok-sok C-vitamin mellett voksolok (nem igazán vagyok antibiotikum-párti, és sajnos manapság minden apróságra fölírják - mi annak idején még láz esetén is elsősorban tüneti kezelést javasoltunk, ha egyértelmű volt a vírusos eredet).
2011. nov. 4. 20:38
 12/18 anonim ***** válasza:
Amúgy ha normálisan kúrálják a vírusos fertőzést, akkor minimális lesz a felülfertőződés esélye, nem?
2011. nov. 4. 21:08
 13/18 A kérdező kommentje:
De, de az esti köhögésemre hivatkozva írt fel Azibiotot. De olyan sok rémhírt hallottam az antibiotikum kúra félbeszakítására vonatkozóan, hogy komolyan elbizonytalanodtam. Rosszat teszek ezzel a szervezetemnek ha ezt is félbehagyom, vagy jobban járok vele. Ááá nem tudom! Köszönöm az eddigi válaszokat.
2011. nov. 4. 21:18
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem kell minden rémhírt komolyan venni :) Gyógyulást Neked - és nagyon szívesen :-)
2011. nov. 4. 21:31
 15/18 anonim ***** válasza:

Azért inkább ne hagyd félbe... De én se örülnék, ha AB-t írt volna fel a doki, nyugi...

Talán azt lehetne megpróbálni, hogy erősen kúrálod magad 2-3 napig, nem mész dokihoz (mmint legközelebbi megfázásnál), de ha lázad lesz vagy nem javulsz, akkor viszont menj le.

Én mindig így csinálom.

2011. nov. 4. 22:04
 16/18 A kérdező kommentje:
Hidd el, 4 napig csak feküdtem, teát ittam, filmet néztem, és nem javult, a torkom nagyon fájt, azért mentem dokihoz. Doki után 1 nappal jobban lettem, utána mégjobban, és nem tudom hogy befolyásolt e ebben valamit az antibio, vagy már pont akkor mentem el mikor jöttem kifele a torokgyulladásból, amit vírusosra tippelt a doki amúgy. Én sem vagyok az a fajta aki egyből orvoshoz rohan, mert utálom a gyógyszereket, egyedül az Alhopirinben bízom, azaz én Jokerem, mást nem igazán merek szedni.
2011. nov. 4. 22:14
 17/18 anonim ***** válasza:

Oké. :)

Én úgy vagyok vele, hogy legalább a náthát természetesen kezeljük.

Nekem a fokhagyma vált be, természetesen akkor, amikor már aznap nem mentem emberek közé, mert szaga azért van... :)

A sós vizes orröblítés is bevált, bár az náthára, ha még csak torokfájás van, úgy azért nem hinném...

A fokozott(abb) vitaminbevitel is használt, de az nálam inkább placebohatás elvén.

2011. nov. 4. 22:22
 18/18 A kérdező kommentje:

Pontosan, én is zabáltam a fokhagymát, és bár én nem éreztem a szagát akkor, a párom már rosszul volt tőlem :D.

Aztán sós vizes gargalizálás, kamilla tea, gőzölés, de semmi nem javított, ezért mentem inkább dokihoz, amit azóta megbántam :(, mert most meg szenvedek a hasmenéssel. Lehet semmi bajom nem lenne mostanra.

2011. nov. 4. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!