Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Sertésinfluenza ellen be...

Sertésinfluenza ellen be lehet oltatni magunkat?

Figyelt kérdés
Megyek ki Amerikába, és hát jó lenne.
2009. ápr. 27. 21:34
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
én úgy tudom, itthon még nem lehet kapni vakcinát, még nincs kifejlesztve. De egy sima, influenza-elleni oltással, talán megvétheted magad.
2009. ápr. 27. 21:38
 2/6 anonim ***** válasza:
75%

Én úgy tudom még nincs meg az oltás sehol. Nem készült el.

Szerintem a sima influenza elleni oltás abszolút semmit sem ér, ha érne nem kellene ennyit szenvedni, hogy kikisérletezzék az oltóanyagot meg stb.

Ez teljesen más vírustörzs.

Most azt mondták be, hogy a hússal nem terjed. Tehát ha kimész Amerikába és húst eszel fontos, hogy nagyon jól süsd át, és akkor azzal nem lesz gond. Más helyeken, ahol nem sütik át eléggé ne egyél húst.

Egyébként cseppfertőzéssel terjed, mint a rendes influenza. Tehát megoldás lehet a maszk. De gondolom égés lenne abban szaladgálni... amit tehetsz, hogy nem mész olyan mellé, aki köhög, tüsszög és minél kevesebbet kerülsz kapcsolatba emberekkel.

Mivel úgy terjed mint az influenza ha erős az immunrendszered és nem eszel piszkos kézzel vagy nem nyúlsz a szádhoz, szemedhez piszkos kézzel (akár a buszon kapaszkodót megfogva és azután) akkor kicsi az esélye, hogy elkapd.

Biztos védekezés sajnos nincs, én is aggódom nagyon, hogy mi lesz ha beüt a járvány.

2009. ápr. 28. 00:03
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
Ja és fontos a tisztálkodás, ruhákat kimosni, hajat mosni stb.
2009. ápr. 28. 00:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de a továbbiakat is várom!
2009. ápr. 28. 18:05
 5/6 anonim válasza:
25%
Ugyan már?- még valaki elhisz ilyesmit ebben az országban, ez olyan , mint a madárinfulenza volt, politika az egész, világ válság, magyar válság, most erre lehet fogni mindent.
2009. ápr. 28. 21:54
 6/6 anonim ***** válasza:
jelenleg még nincs kifejlesztve, én úgy halottam, hogy még 2-3 hónap
2009. máj. 13. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!