Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehet, hogy a fiam már elkapta...

Lehet, hogy a fiam már elkapta szeptember elején a H1N1-et? A férjemmel nem lettünk betegek, csak hányingerünk volt pár napig, és kicsit gyengébbnek éreztük magunkat.

Figyelt kérdés
Éppen akkor volt a Csillaghegyi Általános Iskolában influenza járvány, az iskola két utcára van tőlünk, a fiam óvodába jár. (elvileg találkozhatott fertőzöttel) 39 fok fölött volt a láza, 4 napig nem ment le 38 fok alá, hányt többször, fájt mindene, gyenge volt. Az orvos nem csináltatott tesztet. Ha most beoltatom, akkor nem lesz baja tőle? Sok ismerős kisgyerek magas lázzal került kórházba az oltás után. A legdurvább a 42,6 fokos láz volt, a többinek 39 körül volt, torokfájással.
2009. dec. 5. 09:23
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
Így is úgy is ki vagyunk téve a járványnak, de talán azért jobban, ha direktbe be is adatjuk magunknak a vírust. Különben sem véd, csak 70%-ban. Ha a gyerek túlesett rajta, még egyszer nem lesz beteg.
2009. dec. 5. 09:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Elvileg ha most egészséges akkor nem lesz baja, de ezt orvostól a legjobb megkérdezni. Az én öcsém is szeptember elején volt nagyon beteg (igaz ő már 22 éves), az ő láza kb 10 napig nem ment 38 fok alá, folyamatosan fájt a feje, fájtak az izmai, beállt a nyaka, stb. Agyhártyagyulladásra gyanakodtak de amint kiderült, hogy nem az hagyták és ráfogták, hogy nagyon erősen megfázott!!! 2 hétig volt beteg, plusz még 2 hét mire tényleg rendbejött. Megkapta az új oltást pár hete, nem jött ki nála semmi gond. Nem tudom mekkora a fiad, de én egy 10 év körülinek beadatnám már.

30 hetes kismama

2009. dec. 5. 09:33
 3/5 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem már átesett a fiad az influenzán.Hát én nem oltatnám be úgy a fiamat,hogy más gyerekek kórházba kerültek utána,de persze ez a te döntésed!
2009. dec. 5. 09:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Senkinek sem lett semmi baja az oltástól. Ha pedig már előtte átesett a betegségen, akkor sem lesz baja az oltástól, csak "feleslegessé" válik, mivel ez esetben már kialakult a védettség a szervezetében.

Amúgy sok más baktérium és vírus is tud hányást, hasmenést és lázat is okozni, szóval koránt sem biztos, hogy a H1N1-en esett át.

2009. dec. 5. 10:23
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Megnézem este a National Geografic-on a H1N1-ről készült filmet, aztán döntök.

2009. dec. 6. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!