Veszett róka csöpögő nyálától el lehet kapni a veszettséget?
szitu:nyaraló,terasz , éjjel róka fent volt a teraszon.
Nyilván előző este is ottjárt...a gyerek is meg énis csusztunk másztunk a teraszon(természetesen csak amig nem láttuk az állatot) de lehet előtte is volt ott.
Nagyon be vagyok ijedve.
Nem biztos, hogy veszett, bár van rá esély.
De így nemigen lehet elkapni. Ha a nyálát friss nyílt sebbe dörzsölnéd, akkor igen, de így nem esélyes.
Nem tudom, hogy veszett volt e, csak gondolom, hisz érezhette a szagunkat mégis odajött.Ott ültünk kint és odajött vagy 2 méterre és mikor elkezdtük zavarni csak leült és figyelt.
Én ugy tudom, hogy ha bemerészkedik az emberek közé az azt jelenti veszett. Vagy nem???
A feltűnően szelíd rókák lehetnek veszettek, de azért ez nem jött oda konkrétan simogattatni magát. A falvak, városok mellett pedig a rókák beszoknak az emberi településekre, hogy a kukákból, kertekből kajamaradékot lopjanak. (Nem beszélve a tyúkokról.)
Szerintem csak ilyen félig beszokott róka volt, aki ettől függetlenül lehetett veszett vagy nem, de így nem kapjátok el tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!