Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan kaphatja el az ember a...

Hawen kérdése:

Hogyan kaphatja el az ember a veszettséget?

Figyelt kérdés
Ha megfog egy veszett rókát az már elég vagy nincs baj ha nem harap meg,
2010. nov. 9. 19:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Elvileg a fertőzött állat nyálában (és idegszöveteiben, esetleg a vérében) van, és a harapásával terjed, mert át kell jutnia a hámon valahogy a vírusnak (vagyis sebbe kell kerülnie).

Vagyis, ha valóban nem harap meg és máshogy sem kerülsz kontaktusba a testnedveivel, akkor nem valószínű a fertőződés.

2010. nov. 9. 19:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha megfogja a rókát, attól semmi baja nem lesz. Harapással, pontosabban a nyállal terjed a veszettség.
2010. nov. 9. 19:38
 3/4 anonim válasza:

Szia!

Én szerntem úgy nem kaphatod el ,ha visszont megharap , esetleg ha megnyalja a kezedet akkor elkaphatos simán.

2010. nov. 10. 16:57
 4/4 anonim válasza:
Nem feltétlenül szükséges a direkt kontaktus a veszett állattal,elég ha a nyála valamilyen úton(pl fűszálról,fadarabról) a kezünkre,onnan pedig a szánkba illetve nyílt sebbe jut.Ezért kell a kilőtt veszett állatot azonnal elégetni,mert a veszettség vírus még hosszú idő elteltével is fertőz.Ha jól tudom még évekkel később is...
2010. nov. 10. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!