Túl lehet élni a veszettséget (ember esetében) ha már kialakultak az idegrendszeri tünetek?
Én úgy tudom, gyógyíthatatlan.
Elkaptad a veszettséget??? Ugye nem? Csak érdeklődsz igaz?:S
23N
első vagyok, akkor jó:)
Amúgy épp nemrég volt ez téma az állatorvosunkkal. Hogy ő már dolgozott veszett tehénnel, mesélte, hogy senkinek nem kívánja, azt az 5 oltást a hasfalba....:S
Bár állítólag már csak 4, és a karba adják.
De gyógyíthatatlan, szóval, ha az ember kapcsolatba kerül egy veszettség gyanús állattal, azonnal oltatni kell magát.
Bocsánat az offért, de ez engem nagyon érdekelne!
Kedves utolsó (vagy bárki más), te hallottál már spontán gyógyulásokról? Tudnál erről bővebben írni, v linkelni hogy hol olvastad? Azért kérdezem, mert kissé betegesen félek a veszettségtől, pontosan azért, mert mindenhol azt hallom, h 100%-os halálozási arányú. Nagyon örülnék, ha kiderülne, h mégis van esély túlélni :)
Remélem, olvassátok még ezt a kérdést...:)
2004-ben alkalmaztak egy kísérleti gyógymódot mikor feltűnt az orvosoknak ,hogy magát az agyat nem károsítja a vírus csak a központi idegrendszeri funkciókat zavarja meg, így úgy gondolták ha az agyat "kikapcsolják" akkor talán a szervezet legyőzi a vírust, hiszen ellenanyagot már termelt addigra is. Egy 15 éves lányon próbálták ki, akit denevér harapott meg és így kapta el a veszettséget. Eleinte nem is tudták mi baja van csak miután minden teszt negatív lett és csak mellékesen említették a szülők ,hogy 1 hónapja megharapta egy denevér, akkor ugrott be az egyik orvosnak ,hogy veszettség is lehet, ezek a tünetek és tesztelte arra is, ami pozitív lett.
Azóta kb. 35-40 esetben alkalmazták még ugyanezt a Milwakuee protokollnak nevezett gyógymódot és 5 esetben segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!