Lehetek így Aidses? Nagyon elvagyok keseredve.
Lassan két éve, hogy egy Albán férfival sajnos olyan kapcsolatba kerültem amilyenbe soha nem akartam! :-(
Mivel tisztába vagyok azzal , hogy az Albánok eléggé piszkosak s az Aids náluk gyakoribb, így nagyon félek.
Egy alkalommal.. többet ittam a keleténél és ez a "férfi"( 18 volt ) kihasználta a helyzetet:-( Ha jól emlékszem nem tartott a dolog fél percnél tovább és ha jól tudom ő el is élvezett, persze nem bennem, de még egy óvszert sem húzott!:-( Abszolút nem vagyok tudatába , hogy van-e valami baja, hiába kérdezném meg, úgy is azt mond, amit akar:-( A dolog ugyebár kb. két éve történtt, Mennyi esélye van, hogy Aidses vagyok/lehetek?:-(
Úgy tudom, hogy ő eléggé sok lánnyal.. létesítet szexuális kapcsolatot ( aztán kitudja mi az igazság ), de elmondása szerint sok turista (angol) lánnyal közösűlt. Most mégis mit tegyek? Annyira marcangol ez a dolog:-( A vizsgálatól nagyon félek s pénzem se lenne rá, igen fiatal vagyok.
Ha ő fertőzött akkor én mindenképpen lehetek fertőzött?
Szexuális úton való terjedés
A HIV fertőzéseknek kb. 70-80 %-a ezen az úton történik. A fertőzés kockázata természetesen függ a szexuális érintkezés módjától: legveszélyesebb az anális közöslés, ezt követi a vaginális közösülés, majd az orális szex. A vírus megtalálható a fertőzött ember ondójában, illetve hüvelyváladékában és menstruációs vérében.
Közösülés
A közösülés során a fertőzött testváladékban lévő vírus szabad szemmel láthatatlan, pici hámsérüléseken jut be a partner véráramába. Ilyen kis hámsérülések még a leggyengédebb közösülés során is keletkeznek.
Anális behatolás esetén sokkal több az ilyen sérülés, ezért ez a fajta mód sokkal veszélyesebb a HIV-fertőzés szempontjából.
Megfelelően használva a kondom sokat segít a különböző szexuális úton terjedő betegségek elleni védekezésben, beleértve a HIV-et is. Fontos, hogy ne használjunk olajos alapú síkosítót, mert ez tönkreteszi a kondomot, és nem véd tovább. (Ilyen a vazelin, a masszázsolajak).
Semmilyen másfajta fogamzásgátló eszköz (tabletta, pesszárium, spermicidek, megszakított közösülés, stb.) nem véd a fertőzés ellen.
Mindenhol írja, hogy hámsérülés meg egyebek.. ha közösülés történt akkor mindenféleképpen fertőzött lehetek?:-(
Előre is köszönöm a további válaszokat!
Ne áltasd magad szerintem. A hámsérülés szabad szemmel láthatatlan is lehet, irány a teszt, de gyorsan. Ha a srác fertőzött volt, te miért ne lehetnél az??
Ha közösülés történt, akkor lehetsz fertőzött. Megvan rá az esély, akár kicsi, akár nagy, hidd el jobb lesz neked, ha elvégezteted a tesztet. Szülői beleegyezés minden egészségügyi beavatkozáshoz kell, ha nem vagy 18.
De ha pozitív, vannak ma már olyan gyógyszerek, melyek lassítják a terjedését, ha hagyod, hogy a vírus szabadon garázdálkodjon benned évekig, akkor előbb-utóbb nem lesz számodra megfelelő gyógyszer.
Köszönöm a válaszokat a segítőkész embereknek!
Köszönöm, hogy idéztél, semmi szükség nem volt rá:-) Még mindig a kérdésre kell válaszolni, nem "te jóégezni". Ha még mindig nem jutott volna el az agyadik, ez az oldal még mindig nem erre van:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!