Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehetek így Aidses? Nagyon...

Lehetek így Aidses? Nagyon elvagyok keseredve.

Figyelt kérdés

Lassan két éve, hogy egy Albán férfival sajnos olyan kapcsolatba kerültem amilyenbe soha nem akartam! :-(

Mivel tisztába vagyok azzal , hogy az Albánok eléggé piszkosak s az Aids náluk gyakoribb, így nagyon félek.

Egy alkalommal.. többet ittam a keleténél és ez a "férfi"( 18 volt ) kihasználta a helyzetet:-( Ha jól emlékszem nem tartott a dolog fél percnél tovább és ha jól tudom ő el is élvezett, persze nem bennem, de még egy óvszert sem húzott!:-( Abszolút nem vagyok tudatába , hogy van-e valami baja, hiába kérdezném meg, úgy is azt mond, amit akar:-( A dolog ugyebár kb. két éve történtt, Mennyi esélye van, hogy Aidses vagyok/lehetek?:-(

Úgy tudom, hogy ő eléggé sok lánnyal.. létesítet szexuális kapcsolatot ( aztán kitudja mi az igazság ), de elmondása szerint sok turista (angol) lánnyal közösűlt. Most mégis mit tegyek? Annyira marcangol ez a dolog:-( A vizsgálatól nagyon félek s pénzem se lenne rá, igen fiatal vagyok.

2011. febr. 28. 21:16
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Tudomásom szerint a HIV fertőzéseknek kb. 70-80%-a szexuális úton terjed/történik:-(
2011. febr. 28. 21:36
 12/24 A kérdező kommentje:

Ha ő fertőzött akkor én mindenképpen lehetek fertőzött?

Szexuális úton való terjedés

A HIV fertőzéseknek kb. 70-80 %-a ezen az úton történik. A fertőzés kockázata természetesen függ a szexuális érintkezés módjától: legveszélyesebb az anális közöslés, ezt követi a vaginális közösülés, majd az orális szex. A vírus megtalálható a fertőzött ember ondójában, illetve hüvelyváladékában és menstruációs vérében.

Közösülés

A közösülés során a fertőzött testváladékban lévő vírus szabad szemmel láthatatlan, pici hámsérüléseken jut be a partner véráramába. Ilyen kis hámsérülések még a leggyengédebb közösülés során is keletkeznek.

Anális behatolás esetén sokkal több az ilyen sérülés, ezért ez a fajta mód sokkal veszélyesebb a HIV-fertőzés szempontjából.

Megfelelően használva a kondom sokat segít a különböző szexuális úton terjedő betegségek elleni védekezésben, beleértve a HIV-et is. Fontos, hogy ne használjunk olajos alapú síkosítót, mert ez tönkreteszi a kondomot, és nem véd tovább. (Ilyen a vazelin, a masszázsolajak).

Semmilyen másfajta fogamzásgátló eszköz (tabletta, pesszárium, spermicidek, megszakított közösülés, stb.) nem véd a fertőzés ellen.

Mindenhol írja, hogy hámsérülés meg egyebek.. ha közösülés történt akkor mindenféleképpen fertőzött lehetek?:-(

Előre is köszönöm a további válaszokat!

2011. febr. 28. 21:41
 13/24 anonim ***** válasza:

Ne áltasd magad szerintem. A hámsérülés szabad szemmel láthatatlan is lehet, irány a teszt, de gyorsan. Ha a srác fertőzött volt, te miért ne lehetnél az??

Ha közösülés történt, akkor lehetsz fertőzött. Megvan rá az esély, akár kicsi, akár nagy, hidd el jobb lesz neked, ha elvégezteted a tesztet. Szülői beleegyezés minden egészségügyi beavatkozáshoz kell, ha nem vagy 18.

De ha pozitív, vannak ma már olyan gyógyszerek, melyek lassítják a terjedését, ha hagyod, hogy a vírus szabadon garázdálkodjon benned évekig, akkor előbb-utóbb nem lesz számodra megfelelő gyógyszer.

2011. febr. 28. 22:05
 14/24 anonim ***** válasza:
62%
"az Albánok eléggé piszkosak s az Aids náluk gyakoribb" ....te jóég
2011. febr. 28. 22:09
 15/24 anonim ***** válasza:
Lényeg a lényeg, menj el tesztre, csak akkor nyugodhatsz meg. És ne gyárts sztereotípiákat, mert te magad szexeltél pont olyannal, akinek a"fajtáját" nem tartod megbízhatónak.
2011. febr. 28. 22:14
 16/24 anonim ***** válasza:
És ne félj, valószínűleg semmi bajod.:)Csak irány a teszt. Anonim és ingyenes. Helyi ÁNTSZ-nél csinálnak.
2011. febr. 28. 22:15
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat a segítőkész embereknek!

Köszönöm, hogy idéztél, semmi szükség nem volt rá:-) Még mindig a kérdésre kell válaszolni, nem "te jóégezni". Ha még mindig nem jutott volna el az agyadik, ez az oldal még mindig nem erre van:-)

2011. márc. 1. 08:06
 18/24 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy a közösülés.., hogy s miként történt, absz. nem akartam..
2011. márc. 1. 08:07
 19/24 anonim ***** válasza:
78%
Ó, hát ne is haragudj, TE vagy az, aki saját magát meghazudtolja azzal, hogy olyan próbálja fel 5 percre, aki szerinte piszkos és aidses. Tejóégezek, mert jólesik. És mert ostobának tűnsz a sztereotípiáiddal és az ezzel szögegyenes viselkedéseddel.
2011. márc. 1. 20:42
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszöntem az előadást, de valahogy úgy érzem, hogy a magánszámodra nem sokan kiváncsiak. Nem értem, hogy te most milyen kérdésre is válaszolsz.. tudtommal olyan kérdésem nem volt amire ilyen válaszokat kapjak;-) Meghazudtolom magam?..roppant érdekes, nem tudom hol, melyik sorban/részben :-) Jólesik?:-D Ilyen rosszmájú, primitív egyénnel ritkán futok össze. Az ismeretség nálküli vélemény nyílvánítás a másikról igen ovodás stílus:-) Az ostoba itt nem én vagyok, hanem te aki .. itt produkálja magát persze fölöslegesen a kicsinyes magánszámával. Mellesleg ha valami nem tetszik nem kell látogatni ezt a kérdés bumburnyák:-)
2011. márc. 2. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!