Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez már biztos leukémia? SEGÍTSÉG!

Ez már biztos leukémia? SEGÍTSÉG!

Figyelt kérdés

Már másfél hete itthon vagyok,mert lázas lettem(38.5 fölé sosem ment) és ezért itthon maradtam.Tegnap elmentünk az orvoshoz,aki mondta,hogy régen vettek tőlem vért,most vesznek azt is(egyébként sokat vagyok beteg).Ma felhívták a kórházból anyát,hogy valami túl sok/túl kevés a véremben...és ez a leukémia egyik tünete is!Megnéztem a tüneteit:

* gyengeség, krónikus álmosság;

* ismeretlen eredetű láz;

* ismeretlen eredetű fogyás;

* gyakori baktérium- vagy vírusfertőzések;

* fejfájás;

* testszerte bőrpír;

* csontfájdalom;

* fokozott vérzéshajlam (orr-, vagy fogíny vérzése, vér a vizeletben vagy a székletben);

* nyirokcsomók vagy a lép megnagyobbodása;

* hasi teltségérzés.

Ebből nekem megvan a gyengeség,krónikus álmosság,a láz,sokat vagyok beteg,a fejfájás és a hasi teltség érzet.

Ezeket most,az utóbbi egy hétben éreztem,lehet azért,mert beteg vagyok.De emellett hullik a hajam is!

Még holnap vesznek tőlem vért,lehet,hogy más lesz az eredmény?

Könyörgöm,valaki segítsen,mert még nem akarok meghalni :'(

13,5 L

2011. febr. 28. 15:29
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Kihallottam a telefon beszélgetésből,hogy a trombocityszámom maga.De egyébként minden normális.
2011. febr. 28. 16:44
 22/30 A kérdező kommentje:
Vagyis nem,alacsony
2011. febr. 28. 16:49
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

szia!

A trombociták a véralvadásban vesznek részt. hiányukban vérzékenység alakul ki. Mivel neked magas a trombocitaszámod, ez valamilyen vérzésre, gyulladásra, vashiányra is utalhat. Akár a tüszős mandulagyulladásod is okozhatta! ne aggódj előre!

2011. febr. 28. 16:51
 24/30 A kérdező kommentje:

Na,megvan....alacsony a vörösvérsejtszámom.

Ez nem tudom,h mit jelent:S

2011. febr. 28. 16:56
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
vérszegénységben alacsony a vörösvértestszám
2011. febr. 28. 16:57
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

akkor vérszegény vagy.

ne aggódj ír fel vastablettát és ennyi.

ne aggódj feleslegesen.

2011. febr. 28. 18:15
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

A vörösvértest szám csökkenésének lehet oka valamilyen vérképzőszervi zavar, például leukémia.

De mivel a vérszegénység jóval gyakoribb, mint a leukémia, ezért pusztán statisztikai okokból is jó okod van bizakodni.

A másik fele a történetnek, hogy a leukémia főleg gyerekkorban ma már igen jó eredménnyel gyógyítható.

Láthatod, minden statisztika amellett van, hogy ne aggódj.

2011. febr. 28. 19:25
 28/30 A kérdező kommentje:

Szerencsém van,nincs leukémiám :D

Kiderült,hogy van/volt valami a torkomban és az okozta ezt az egészet.Most kapni fogok rá gyógyszer kapni,de azért 2 hét múlva megint megyünk egy vérvételre.

Köszönöm a válaszokat és a segítséget!

2011. márc. 1. 09:00
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Na ugye! nem mindig egyből a legrosszabbra gondolni! örülök, hogy minden rendben veled! Említsd már meg majd anyudnak, hogy legközelebb ne ijesszen így rád!! :)
2011. márc. 1. 09:02
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az egészben az a felháborító és borzasztó, hogy egy 13 éves gyerek napokig halálfélelemmel küszködve, idegeskedve tépelődött, pusztán azért mert egy egészségügyi dolgozó elhamarkodott, meggondolatlan kijelentést tett.

Gyereklaborban dolgoztam 10 évig és soha nem mondtam vagy mondtam volna egy szülőnek ilyesmit, főleg telefonban.

2011. márc. 7. 02:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!