Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Segitseg ekcemas a babam....

Segitseg ekcemas a babam. Mivel lehet gyogyitani?

Figyelt kérdés

Szeretnem azok segitseget kerni akik mar voltak hasonlo szituacioban, vagy csak biztosak a valaszukban.A 6 honapos kislanyom ekcemas elszor csak 1 kis folt volt a combjan kremezgettuk is. Mostanra mar ekcema boritja mindket combjat, vadlijat, lab es kez fejeit a karjai nagy reszet az egyik arcat a fel hatat es van egy kissebb folt a hasan is. Termeszetesen voltunk mar orvosnal aki felirt egy keremet(cortopin1% w/w) de azt mondta hogy ezen nem lehet segiteni majd 2 eves kora korul kinovi.

A krem amit felirt hasznal ha minden nap kenem de mihelyt abbahagyom azannal viszajon. Teljesen igy sem mulik el es a kremet max 1 hetig szabad hasznalni. Bepantennel furdetem kb 1 cseppet rakok a vizebe(kiskad) "baba"mosoporral mosok es inkabb kevesebbet rakok mint tobbet. Mindenet kivasalom . azt meg hozzateszem h nem Magyarorszagon lakunk es allitolag itt gyakori az ekcema a kisbabaknal.

Engem az aggaszt h egyre csak rosszabb lesz es a piros bor csak terjed. Mit tehetnek meg vagy tulreagalom?

2011. júl. 31. 22:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Gyógyítani nem lehet az ekcémát.

Én 17 éve szenvedek tőle... Ami szokta enyhíteni, az a cremor aquosus krém, vény nélkül lehet kapni, tök egyszerű hidratálókrém. Pedig nekem kb fél centi mély repedésig fajul a helyzet, de ez a krém általában helyrehozza. (kb 300 ft )

Ja meg ami használ még, az az aloe vera. Kivágod a növény húsát, és kenegeted vele napi 4-5x a bőrt.

És jól nézd meg, mi van abban a babamosóporban, mert rengeteg "baba" dolog még károsabb is...

2011. júl. 31. 22:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Valoszinuleg, hogy tapszeres babarol van szo, s nem csereltel mostanaban tapszert a babanak?

TEhat neked kell megfigyelned azt, hogy mitol jelent meg a kiutes, mi tortent elotte?

Mit evett, mivel mostad a ruhajat vagy oblitetted, parasabb idojaras stb..

2011. júl. 31. 22:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Az én babám is ekcémás, szerencsére már csak egy picikét jelenik meg nála itt-ott és sosem piros. 6 hónapos kora körül jelent meg, elkezdett durvulni, most 1 éves.

Nekünk az Exxema Repair krém vált be nagyon, 1 hónapig lehet használni.

Minden allergizáló dolgot végig kell próbálni, de nem biztos, hogy végül kiderül. Van olyan ekcéma, amit valamilyen konkrét allergia okoz és van, olyan, amit sajnos nem lehet tudni, micsoda.

1. Ételek. Ha tápszeres, akkor tejmentes HA tápszert kapjon. Ha anyatejes, próbáld ki, hogy 2 hétig te iktatsz ki minden(!) tejterméket az étrendedbôl (plusz egyéb híresen allergizáló dolgokat, pl. tojás, dió, paradicsom, eper).

Ha már hozzátáplálod, figyeljétek meg, mi az, ami után durvábban elôjöhet. Mivel még picike, elvileg csak pár félét eszik (?), így megcsinálhatjátok, hogy 3-4 napig csak egyfélét kap és csak házit (alma, répa, cékla...)

2. Ruhák. Öblítôt semmikép se használjatok, a ruháit külön mossátok, mindig 2x menjen le az öblítôprogram. Ha lehet, használjatok mosódiót mosószer helyett, vagy legalább sensitive folyékony mosószert. Alaposan kivasalt, 100% pamut, nem túl színes(!) ruhákat hordjon.

4. Mindig hidratáljátok a bôrét. Legjobb a gyógyszertári termékek fürdetô, amit a gyerekorvos ír fel (Unguentum hydrophilicum nonionicum). És ne fürödjön sokáig, épp csak mártsátok bele a vízbe.

5. A napfény nagyon jót tesz.

6. Takarítás. Ne használj fertôtlenítô vegyszereket a környezetében (kád, játékok...), vagy ha igen, nagyon alaposan mosd le. És sokszor portalaníts.

2011. aug. 1. 07:03
 4/6 anonim ***** válasza:
szerintem a gyógyszertári fürdetőket is kerülni kell... inkább csak víz, v valami bio cucc. az exxema tényleg jó, de nálunk a dermalex krém is hatásos volt.
2011. aug. 1. 23:04
 5/6 anonim válasza:
Nem lehet gyógyítani az őcsém is ekcemás neki a bizsuktól meg az ilyen vegyszer szerűségektől jőn ki meg hidegben piros az arca neki használ a Baba megy a Dove krém mind kettőből a testápoló
2011. aug. 19. 01:18
 6/6 Nemsanyi válasza:
Az én lányomnak is volt. Elvittem az V.ker. Honvéd utcába egy bőrgyógyászati magánrendelésre, olyan kenőcsöt írtak fel amit gyógyszertárban készítettek, és bevált. Nem volt olcsó a vizsgálat és a recept,de maximálisan megérte. Addig vergődtem csak a fürdető kenőcsökkel. A lényeg, hogy mára kinőtte, 18 éves :-) Van remény,ne aggódj!
2011. aug. 26. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!