Miért van az, hogy ha forró teát iszom a fájós torkomra, akkor csak jobban fáj?
Mindenhol azt hallani, hogy igyál forró teát, egyél forró tyúkhúslevest, ha fáj a torkod.
Amikor érzem, hogy kapar a torkom, mindig nekiállok teázni és másnap mindig arra kelek, hogy annyira fáj, nyelni is alig bírok.
Most mehetek enni félig megrágott pirítóst vagy chipset egészben, mert gennyes már a torkom.
Van olyan házi gyógymód ami valóban használ?
A mézet leszámítva, mert azt nem eszem meg.
Csak nálam fordul elő ez vagy másnál is így van?
Köszönöm szépen az eddigi válaszaitokat!
Ezt a jégkrémes dolgot pedig biztos, hogy kipróbálom! =o)
"forrót nem szabad inni hanem inkább hideget, hiszen az lehúzza a gyulladást.....hideg borogatás a torokra!!!"
És hogy a jófenében húzza le? A baktériumok röhögnek a hidegtől, és a röhögésbe belepusztulnak? A hideg pont legyengíti a szervezetet és a baktériumok támadni tudnak!Ne keverjük a húzódásra használt borogatást a torokkal!
Akkor így most nem tudom mi legyen...
Veszek gyógynövényes teát, aztán majd meglátjuk mi lesz.
A tea höfokával vigyázz,mert ha langyos akkor az csak kedvez a baciknak.Probálj inni egy meleg(de iható)teát
aztán szopogass el egy negrot,én vettem egyik nap mert nagyon féjt a torkom(világoskéket)és azért használtam h kicsit jobban kapjak levegöt,erre nagy meglepetésemre nem fájt a torkom utána.Pedig mikor felkeltem annyira fájt h az hihetetelen.Tényleg jo 5 let amit mondanak hogy valami gyogsűtea jobb lenne,akár kamilla is.Annak még gyulladáscsökkentö hatása is van.Jobbulást!
És ha a kérdező elmegy az orvoshoz, a doki felír egy antibiotikumot (ami a vírust nem pusztítja el), és ennyi. Ha nincs láz felesleges a gyógyszerezés. A jégkrémről annyit, hogy ebben megoszlanak az orvosi vélemények, az én gyerekorvosom mindig is ajánlotta. És a baktériumok a hidegben is elpusztulnak.
Én tegnap a boltból úgy jöttem ki, hogy jégkrémet ettem, és semmi bajom sincs. Szerintem próbáld ki egy kevéssel, természetesen meleg szobában, ha jól esik, edd meg nyugodtan.:)
Egy picit elbizonytalanítottatok, de azért köszönöm a válaszokat! Ittam teát és vettem mentolos cukrot is. A jégkrémmel még várok egy picit.
Szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!