Miért van az, hogy ha forró teát iszom a fájós torkomra, akkor csak jobban fáj?
Mindenhol azt hallani, hogy igyál forró teát, egyél forró tyúkhúslevest, ha fáj a torkod.
Amikor érzem, hogy kapar a torkom, mindig nekiállok teázni és másnap mindig arra kelek, hogy annyira fáj, nyelni is alig bírok.
Most mehetek enni félig megrágott pirítóst vagy chipset egészben, mert gennyes már a torkom.
Van olyan házi gyógymód ami valóban használ?
A mézet leszámítva, mert azt nem eszem meg.
Csak nálam fordul elő ez vagy másnál is így van?
A zsályatea kortyonként, az valóban használ, hidegen is. Úgy hat, hogy a zsálya illóolaja bevonja a torkodat, és csökkenti a fájdalmat.
Amúgy Mebucaint ajánlok torokfájásra.
Értem! Zsályateát gyógynövényboltban tudok venni? Lehet azt ízesíteni valamivel? Mert úgy tudom, hogy a gyógynövényteákat nem nagyon szabad!
A Mebucain nekem sosem használt! Elnyalakodom rajta egész nap, mert jó íze van, de sosem ért semmit!
Köszönöm a válaszod!
A gyógyteák hatóanyagát sem a cukor, sem a méz nem közömbösíti, ez is csak egy népi babona. Nyugodtan ízesítsd, amivel akarod.
De ha a Mebucain nem hat, akkor miért nem mégy orvoshoz?
Szia!
Nekem a hársfatea-kamillatea jött be, nyugodtan lehet ízesíteni, én cukrot és citromlevet is szoktam bele rakni, nem veszíti el a hatását.
Tényleg van olyan, akinek nem a meleg, hanem a hideg válik be torokfájásnál. Nővérem is ilyen.
Javulást!
Azért nem megyek dokihoz, mert csak a torkom fáj. Nem látom értelmét ezért elmenni!
A Mebucainon nem vagyok meglepődve mert az sosem hatott, ahogy a Strepsils sem. De ezt a teát kipróbálom!
A Herbária meghűlés tüneteit kezelő teák jók?
Ja, még ami nekem nagyon be szokott válni, a Lidl-ben lehet kapni Euka-menthol nevű cukrot, zöld a csomagolása. Nincs 200 Ft, de nagyon hatásos!
Utolsó előtti voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!