Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szoktam tépkedni a bőrt az...

Szoktam tépkedni a bőrt az ujjaim körül, rossz szokás, le akarok szokni róla, olyan fertőzést össze lehet szedni így, ami demenciához vezet?

Figyelt kérdés
1-2 csepp vér van hogy kiserked a kis sebeknél
ma 17:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon helyes, hogy le akarsz szokni erről.

A demencia viszont nem fertőzéssel terjed; emiatt ne aggódj.

ma 18:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Arra gobdoltam, hogy nem hogy azzal terjed, csak vezethet-e valamilyen masfajta fertőzés, ami így jut be a azervezetembe, később demenciáhog.
ma 18:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem, nem okoz. Gondolj bele. Alig van olyan ember, aki ne szedett volna össze időnként valamiféle sebet. Elég elvágni ahhoz az ujjunkat.

Az egész világ demens lenne, ha egy sebtől el lehetne ilyen módon "fertőzödni".

Volt valaki a családodban, aki demens volt, és amiatt félsz ettől a betegségtől ennyire?

ma 18:12
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem, altalában sajnos hipochonder vagyok
ma 18:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Ohh. Sajnálom.

Na de ezt kipipálhatod, mert ettől nem leszel demens.

Viszont nem lenne baj elmenni egy pszichológushoz, mert a hipochondria - és a bőrtépkedés - mögött sok-sok elfojtott kimondatlanság van.

ma 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!