Miért mérik a láz meglétében hogy valaki iskola/munkaképtelen e?
Mert ők még abban a korban szocializálódtak ahol nem engedhették meg maguknak, hogy ne dolgozzanak mindenféle nátha miatt, hiszen akkor nem volt betevő. Így az efajta dolgokat is megoldották házipálinkával, nem is nagyon ismerték el ezeket a megfázásokat betegségnek.
Ez volt az egyik véglet, most meg már átmentünk a másik végletbe, hogy ezerféle ilyen vitamin, olyan vitamin, emilyen táplálékkiegészítő, amolyan táplálékkiegészítők...
Mert sokan nem ismerik az úgynevezett "belső láz" fogalmát. Nekem pl. anya volt ilyen, és ha nagyon beteg volt sem ment fel a "láza" 37,4°C fölé.
Ezt a melóhelyi dokija is ismerte, és csak úgy tudta betegállományba felvenni anno, ha magasabb hőt írt rá a kartonjára, mmint amennyit egyébként mért.
Ennyi f.szságot egy helyen...
Olyan hogy belső láz nincs. Ezt rossz közérzetnek hívjuk. A láz sem iskolai igazolásnak se betegállománynak nem feltétele, aki ezért hazudik a kartonban az nem alkalmas háziorvosnak. Szimpla torokfájással is fel lehet venni bárkit.
#5:
Ennyit arról, hogy nincs belső láz!
Gondolom, mindenki hülye, csak te vagy helikopter!
Azt előzőleg ugyan nem írtam, de egy 30+ év tapasztalattal rendelkező ápoló vagyok, és nemcsak ezzel a jelenséggel találkoztam, ami anyámnál előfordult, hanem olyannal is, hogy valakinek a normál hőmérséklete 37,4-37,5 °C volt, ahelyett, mint a TÖBBSÉGnek: 36,1-36,9 között.
#6: Ezt a te linkeden írják:
"A lázérzet láz nélkül gyakran összefüggésbe hozható a pszichés állapottal, különösen a magas stresszszinttel, a szorongással és a kimerültséggel."
Én a rossz közérzetet elfogadom és azt is, hogy létezik lázérzet láz nélkül, nekem a covid alatt volt olyan. A "belső láz" viszont egy nagyon rossz kifejezés erre, hiszen nem feltétlenül van mögötte betegség, bármennyire is igyekeztek ezt bizonyítani. Maradjunk annyiban, hogy ha nagyon rosszul van valaki, azzal is bátran felkeresheti az orvost és táppénzre vehető, de ezt a "belső lázat" ne emlegessük már egy szinten a valódi lázzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!