Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A sok trauma miatt munkaképtel...

A sok trauma miatt munkaképtelen lettem, mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Vázolom, hogy az utóbbi 1 évben mi történt velem:

Meghalt a legjobb barátom

Az élettársam 20 év után kirakott a lakásából. Indok: foglalom a helyet a lakásában

A szüleimnél 2 hónapot bírtam ki a bántalmazó agresszív apám miatt. Elmenekültem.

Minden dolgom ott kellett hagynom a volt élettársamnál, mert a szüleimhez nem vihettem a dolgaim

A volt élettársamnál kellett hagynom a kutyánkat, aki 15 éves volt, és minden nap mehettem meglátogatni, de az nem ugyanaz volt, mint vele lenni 15 éven át

Meghalt a kutyám

Eladtam az egyetlen vagyonom, hogy albérletbe tudjak menni

Munkaügyileg vagy beígérik a munkát és nem vesznek fel, vagy visszajelzést sem kapok a munkahelyekről

Az albérletem bizonytalan, mivel lassan a tartalékaim élem fel

Összejöttem egy férfivel, aki érzelmileg zsarolt, megfélemlített, és a szakítás után is leskelődött utánam egy ideig

Mentálisan, érzelmileg olyan szinten kivagyok ezektől amik rövid idő alatt történtek velem, hogy folyamatosan szorongok és emlékbetöréseim vannak. Bénító szorongás, koncentrációm nulla, alvás zavarok, random módon sírógörcsök. Nem nem akarok dolgozni, hanem annyira kikészültem, hogy bénító fáradtság és kilátástalanság, és hihetetlen mély fájdalom van bennem, hogy képtelen volnék dolgozni, akkor is, ha jönne munkalehetőség. Nem tudom kontrollálni az emlékbetöréseket, a szorongást, és folyamatosan rettegek is attól a tudattól, hogy tudom dolgoznom kellene, de nem megy. Vannak barátaim, támogatnak, törődnek velem, szeretnek, de annyi minden nehezedik rám, hogy van hogy velük sem tudok kikaocsolódni, mert a semmiből emlékbetörések, szorongások. Nem lusta vagyok dolgozni, imádtam dolgozni amikor volt munkám, hanem nem megy, és irracionálisnak érzem a munkavégzést az érzelmi/idegi kimerültségem miatt. Pszichológus sem tudom hogy segítene-e, és mennyi idő kellene ahhoz hogy újra munkaképesnek érezzem magam?

okt. 11. 17:12
 1/9 anonim ***** válasza:
18%

Sajnos ez a baj veletek. Történik valami rossz, és azonnal magadba fordulsz. Az én életembe annyi szarság volt, hogy biztosan nem hinnéd el. Hátat fordítottam mindennek és mindenkinek. Teljesen egyedül maradtam, és talpra álltam. A betegségem miatt az egyik munkahelyemről kirúgtak, és legalább 5 munkahelyről kaptam negatív választ. De mégis élek. Erőfeszítéssel találtam munkát. Most dolgozom, és viszonylag boldogan élek. Leszarom a múltat, és az összes embert aki sértegetett (bele értve anyámat is).

Szóval annyit javasolom, hogy szedd össze magad. Szard le a múltat még akkor is ha nehéz. Mindig gondolj arra, hogy rosszabb is lehetne. A helyedben külföldre mennék. Kezdj munkát ott ingyen szállással. 1 év alatt simán bekeresel egy ház árát, és aztán már te uralkodsz. Keress megfelelő párt akit szeretsz és ő is szeret. Ennyi az egész. Időbe telik, de hidd el, hogy nem lehetetlen.

Hány éves vagy?

okt. 11. 17:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Szedd össze magad... voltak emlékbetöréseid? Na amúgy pont az ilyen emerektől tartok mint te. Menj külföldre. Miből? Ja.. de az alap gondot nem érted meg, és hibáztatsz. Köszönöm!
okt. 11. 17:34
 3/9 A kérdező kommentje:
Amúgy nem a sok "szarság" habár ez is lekezelő kifejezés miatt hanem hogy rövid idő alatt ennyi.
okt. 11. 17:35
 4/9 anonim ***** válasza:
#2 Nem hibáztatlak. Bíztatni akarlak. Nem hiszem, hogy nem tudod megoldani hogy kimenj külföldre. Mi is az alap gond azon kívül, hogy lassan magadba fordulsz és abból már nem lesz kilátás? Az hogy te munkaképtelennek érzed magad, nem biztos, hogy úgy is van.
okt. 11. 17:39
 5/9 A kérdező kommentje:
Valóban nem érted hogy az amiket leírtam egy év alatt történtek, nem 10 év alatt!
okt. 11. 17:41
 6/9 A kérdező kommentje:
4-es igen biztos beképzelem a mindenhol rám törő emlékbetöréseket...
okt. 11. 17:42
 7/9 anonim ***** válasza:
36%

#5 Értem én. Nyílván azért írtad ki a kérdést, hogy most sajnálgatós válaszokat kapj. Sajnos azokkal nem mész messzire. Sajnálom, ha megsértettelek. Nem állt szándékomba. Csupán ismerem az élet nehéz részét, és tetszik vagy nem, ilyen hozzáállással semmire sem fogod vinni. Magadba zárkózol idővel, és onnan nehéz a vissza út.

Egy életed van. Ne halaszd el. Kezd új életet és ennyi.

okt. 11. 18:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. Nézd meg ezt a videót, és gondolkodj el rajta, hogy mit érezhet(ett) ő, és hogy áll hozzá. Kívánom, hogy te is így állj hozzá bármi is legyen a gond.

[link]

Legyen a példaképed.

okt. 11. 19:01
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Mikor fiatal voltam sok trauma ért, számítógépes játékok játszásával sikerült elmenekülni a valóság elől, persze ez csak akkor működik, ha élvezed a játékot. Ha rámírsz segíthetek játékokat telepíteni a gépedre. De kitalálhatsz bármit amit élvezel, csinálj valamit amit élvezel. Ha nincs ncore-od, nem tudok ncore meghívót küldeni, helyette mondjuk ott van a nosteam.ro, tele van reklámmal, de nem vírusos ne aggódj, csak ki kell nyomogatni a reklámokat.

Nézd meg A titok című filmet, hogy helyesen használd a vonzás törvényét:

[link]

Én már elég régóta leszakadtam a valóságról, az álomvilágomban élek. Kirúgtak a munkahelyemről pénzem sincs, kivéve, hogy kapok 60 ezer Ft rokkantsági ellátást és azt mondogatom magamnak, hogy azért nem megyek dolgozni, mert gazdag milliárdos vagyok. Jó így élni. Ne foglalkozz a valósággal, vizualizálj egy olyan világot ahol jól érzed magad.

[link]

okt. 12. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!