Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A súlyos fokú depresszió...

A súlyos fokú depresszió okozhat munkaképtelenséget?

Figyelt kérdés
Több évtizede tartó élettársi kapcsolatom ment szét egy éve. Egyrészt a volt párom mentálisan instabil volt jó ideje (az Édesanyja diagnosztizáltan paranoid skizofrén, és a volt élettársamon tavaly kijött ez az genetika. Televegyszerezte a lakást, minden tisztítószert mindennel összevegyített, és hiába mondtam neki hogy ezt ne tegye, megszállott volt, és hiába mondta az apjának hogy gond van vele, én túlzom el!) szóval az övé a lakás, nekem oda semmilyen jogom ni cs jogilag, be se voltunk jegyezve élettársakként.Lényeg hogy azzal az indokkal rakott ki tavaly, hogy foglalom a helyet a lakásában. Nekem volt egy kisebb megtakarításom, amiből albérletbe mentem, viszont munkanélküli vagyok, és most, egy év elteltével kezdenek feltörni bennem az események, és hogy 20 évem elment a semmire, és senki nem hitt nekem hogy súlyos gond van az élettársammal, és kb én lettem meghurcolva. Lényeg hogy életemben nem voltam depressziós, de egy ideje azt hiszem az vagyok. Folyamatos fáradtság, nincs kedvem a barátaimhoz, a szüleimhez, kimozdulni sincs kedvem. Ezeket eddig nem éreztem, mert ugye gondolkodni sem volt időm, meg kellett oldanom a lakhatásom. Jelenleg nagyon-nagyon depressziósnak érzem magam. Mindig szerettem dolgozni, volt hogy egyszerre 2 munkahelyem is volt, de jelenleg azt érzem, túl fáradt vagyok érzelmileg-idegileg egy munkahelyhez. Okozhatja ezt a súlyos depresszió?
okt. 28. 17:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Igen
okt. 28. 17:12
 2/12 A kérdező kommentje:
Értem. A megtakarításom pár hóbap múlva elfogy, és tudom hogy munka kellene, de egyrészt a korom miatt nehéz találnom, másrészt amiatt amit vázoltam. Egy évig bírtam összeomlás nélkül.
okt. 28. 17:14
 3/12 anonim ***** válasza:
60%

Mindenképp közrejátszhat, ahogy az is, ami lelki sebeket esetleg régebbről hordozol magadban.

Javaslom, mielőbb beszélj valakivel, akinek a segítségét kéred.

okt. 28. 17:21
 4/12 A kérdező kommentje:

20 évet éltem vele! Milliószor észleltem hogy valami nem stimmel vele. Dühkitörések, érzelmi fagyosság, önzőség. Ezeket tudtam kezelni, de utólag állt össze bennem, hogy szó szerint életveszélyben voltam mellette tavaly leginkább, a minden tisztítószert összeburogatott fázisban. Ő nem érezte a klórszagot, a higítószagot, a zsíroldószagot (ezek így egyszerre!) és volt hogy a hálót is fullasztó valamivel fújta be. Minden nyàlkahàrtyàm kiszáradt, ő meg aludt! Aznap este elmenekültem a szüleimhez aludni.

Ha beszélek valakivel, attól még nem fogom munkapépesnek érezni magam, munka "elleni" felmentés pedig nincs ha jól tudom. Nekem meg erőm nincs dolgozni.

okt. 28. 17:28
 5/12 anonim ***** válasza:
60%
Nem csak beszélni kell a másikkal... komolyan, tartósan a segítségét kell kérni... legyen akár szakember, akár vki az életedből, akit el tudsz fogandi
okt. 28. 17:49
 6/12 A kérdező kommentje:
Értelek, de attól még nem leszek munkaképes, a tartalékom pedig fogytán.
okt. 28. 19:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen, de ezen csak szakember tud segíteni. Pszichiáterhez kell fordulni, ha szükséges, gyógyszereket szedni a depresszióra, mert az lesz a helyzet, hogy elfogy a tartalékod, dolgozni nem bírsz és utcára kerülsz... Sajnos voltam/vagyok ilyen helyzetben, a végén mindenemet elvesztettem és jó ideje lavírozok a hajléktalanság küszöbén. Bár dolgozom, de a gyógyszerek ellenére is vannak olyan időszakaim, amikor visszaesek és én sem tudok rendesen dolgozni. De ha nem kezelnének, már rég az utcán lennék (vagy halott... :( ).
okt. 29. 19:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Én már évek óta tönkre vagyok menve egy ember miatt.

Már csak azt várom hogy ő is tönkremenjen és el tudjam engedni.

Majdnem belehaltam.

okt. 29. 23:59
 9/12 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Igen, a depresszió miatt nem tudsz most dolgozni. De ne érezd azt, hogy kidobtál az életedből 20 évet. A kapcsolatotokban sok szép is lehetett, kaptál tőle szép élményeket, szerettétek egymást. Ő súlyosan beteg lett, nem tehet róla. Kezeltesd magad, aztán minden jobb lesz.

Fordulj segítő szervezetekhez, szociális munkásokhoz, akik tudnak abban segíteni, hogy hogyan oldd meg az anyagi gondjaidat.

okt. 30. 21:00
 10/12 A kérdező kommentje:
9-es amikor kiderült az anyjáról hogy skizofrén, kértem menjünk el egy vizsgálatra, mert genetikailag örökli. Ez kb 10 vagy több éve volt. Nem érdekelte!
okt. 31. 19:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!