Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Súlyos körömgomba fertőzés...

Súlyos körömgomba fertőzés elfajulhat odáig, hogy már a lábam is elfertőződik tőle?

Figyelt kérdés

[link]

Így néz ki már a nagylabujjam, csak nekem az egész sárga

Annyira meg van vastagodva, hogy már bele sem lehet vágni

A covid ideje alatt lett valamiért még rosszabb, előtte próbáltam mindennel kezelni, de nem lett jobb viszont nem is volt vastag és sárga....

Már vagy 8 éve kaptam el külföldön, a korom már nem is ér hozza a borhoz...

már elfogadtam hogy nem lehet vele mit kezdeni, de mára már annyira ronda hogy felek hogy az egész lábam elfertozodik... lehetséges ez? Nagyon hipochonder vagyok és rettegek ettől...

nov. 26. 09:51
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Rendben drága

Akkor ajánlj valamit ami nem teszi tönkre a belső szerveimet és elmúlik tőle a gomba 🥰

jan. 23. 07:53
 22/26 anonim ***** válasza:
Az elején segíthetett volna a szénhidrátcsökkentett étrend, 0 cukor, 0 fehér liszt+ ecsetelgetés. De ha már ilyen komoly a helyzet, akkor csak gyógyszer. De talán ha elmennél orvoshoz, ő elmondaná a dolgokat ezzel kapcsolatban. Ezt már csak külsőleg hiába kenegeted.
jan. 23. 08:40
 23/26 anonim ***** válasza:

Nekem mind a két egyes lábujjamon (nagyujj) volt körömgomba. Mondjuk nekem nem volt annyira megvastagodott, de nem is hagytam évekig.

Pont olyan volt az anyagi helyzetem, hogy kajára is alig jutott, nemhogy kezelésre + akkoriban még a TB-m sem volt érvényes. VISZONT: volt itthon régi gomba elleni (vényköteles) krém. Azt kezdtem el használni, minden áldott nap reggel, és este. Plusz szintén régről maradt teafa olajos láb sray és kenőcs. Ezeket használtam.

Előbb a spray, aztán a teafa olajos kenőcs, majd a gomba elleni vényköteles krém. Kb. fél év kellett hozzá, hogy elmúljon a körömgombám, persze a gomba elleni krém fogyott el legelőszőr. De a többit továbbra is használtam, sőt, még mindig használom, minden cipőbebújás előtt. Zuhanyozni is kizárólag csak erre használt papucsban szoktam. A Sprayt nemcsak a lábamra / körmömre használtam, de a cipőmbe is. UGYANIS HIÁBA KEZELED A LÁBAD, HA A CIPŐD NEM FERTTLENÍTED!

Zokni pedig cérna zokni, minél magasabb %-ú pamut, vagy

ezüstszálas zokni, ami alkalmas. A zoknim olyan volt, amilyet előtte vettem, de mivel mindig figyelek a magas pamut tartalomra, ezért az megfelelő volt. A gyógyulás / kezelés ideje alatt kétszer esett le a fertőzőtt köröm rész, Tehát mindkét körmöm fele-fele.

Amit neked tudok tanácsolni - mert ha már gennyezett a köröm alatti rész -, akkor az felül fertőződött, tehát nem lehet félvállról venni.

Vagy leműtteted szakorvossal, vagy neked kell az elhalt, fehér-sárga morzsálódott részt eltávolítani, reszelővel (amit mindig fertőtlenítened kellene), kiszedni a körmöd alól, és ez fájdalmas lehet, de meg kell csinálni. Dörzspapír is egy megoldás, de mivel nem lehet a felületét fertőtleníteni, ezért nem épp a legjobb. Hogy megkönnyítsd a dolgod, ecetes vízben áztathatod a lábad, ugyanis az ecet is hatásos valamennyire, mivel nem szereti a körömgomba. A kezelésekhez persze nem árt a gumi kesztyű, mert a kezedre is átterjedhet, de ha nincs is kesztyűd, minden kezelés után fertőtlenítsd le a kezeidet!

Azért nem hatott a teafa olaj, mert nem jutott le a beteg részhez a morzsalék miatt, ÉS/VAGY nem kezelted elég hosszú ideig a körömgombát.

Valószínű, hogy iagaza van azoknak, akik a számodra már belsőleges, gyógyszeres gombaölőt is javasoltak, szóval mindenképp menj el bőrgyógyászatra.

márc. 5. 21:04
 24/26 A kérdező kommentje:

Csak egyszer jött ki alóla folyadék, evekkel ezelőtt, azóta nem...

már levágni sem tudom a kormom annyira vastag de rájöttem ha lereszelem, akkor talán le tudom vágni és szabad lesz a bőr része.

Tekintve hogy már évek óta el van válva a kormom a bőrtől. Illetve a körömágytól.

Amúgy ez is csak az én szerencsétlenségem, mert volt egy barátnőm aki azt mondta hogy évekig olyan pasival volt együtt akinek súlyos körömgombája volt és sosem kapta el tőle. Pedig ott volt a közös zuhany, közös körömolló stb... és mégsem

Azért tudom mert neki elmondtam hogy azt sem tudom hol kaptam el, erre ő mondta hogy ő 4 év alatt sem kapta el a barátjától...

ennyit erről.

Én egy külföldi nyaralás alatt elkaptam és fogalmam sincs hol. Sőt meg az sem biztos hogy akkor kaptam el, de azon a nyáron kezdődött...

a teafaolaj most nekem is drága, talán az ecetet megpróbálom. De már próbáltam azt is, nem hatott.

Orvoshoz menni nem tudok most...

márc. 5. 22:18
 25/26 anonim ***** válasza:

Eskü, ha priviben kapok tőled posta címet, elküldöm csomagban a krémet, sprayt, meg még teafa olajat is, ha kell - ajándékba.

(Én nem rég vettem az itteni Aldiban egy üveg teafa olajat, és egy ezres volt.)

Szerencsés az a csaj, hogy a pasijától nem kapta el a körömgombát, de hidd el nekem qrvára fertőz!

márc. 5. 22:52
 26/26 A kérdező kommentje:
Nem csak az a régi barátnőm a szerencsés, hanem az Emberek hatalmas százaléka. Hiszen nézd meg hogy hányan laknak együtt hányan nyaralnak hányan dolgoznak olyan munkahelyen akkor ahol el tudnák ezt kapni, de nyáron láthatod A szandálban,hogy az emberek többségének nincsen körömgomba fertőzése. Nekem viszont most már így belegondolva ezt 10 + éve megvan, csak az utóbbi kb. három évben durvult el.
márc. 5. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!