Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Körömgomba esetén mi a teendő?

Körömgomba esetén mi a teendő?

Figyelt kérdés

Sose volt még körömgombám és bizonytalan vagyok.:(

Szerintem hamarosan le fog esni egy rész a körmömből, nem az egész, hanem a két szélétől van befelé berepedezve, kissé elválva a körömágytól, de nem végig olyan, a beteg rész nem ér el a körmöm feléig. Ilyenkor csak le fog nőni pár hét alatt vagy hogy kell ezt elképzelni? Olvastam, hogy a zoknikat és cipőket fertőtleníteni kell. Ha zoknikat 60 fokon kimosom az jó lehet? Cipő fertőtlenítésre láttam, hogy van a Sanytolnak spray-je, de vajon milyen időközönként kell használni? Minden cipőhasználat után érdemes befújni, pl. ha minden másnap hordom a cipőt, akkor minden másnap fertőtlenítsem is?

júl. 11. 00:31
 1/2 A kérdező kommentje:
Ilyenkor már érdemes azt a lábujjamat bekötni vagy ráér, ha már levált az a rész a körmömről? Szerintem arról van szó, hogy a beteg rész el van vékonyodva és megsérthettem ápolás közben vagy egy cipő megnyomhatta.
júl. 11. 00:34
 2/2 anonim ***** válasza:
Nizoral krém
júl. 11. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!