Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mennyibe kerül a gonorrhea és...

Mennyibe kerül a gonorrhea és a chlamydia kezelésének az ára?

Figyelt kérdés

Nincs tb-m.

Ha elmegyek magánklinikákra kb mennyibe kerülne ennek a 2 betegségnek a kezelése mindennel együtt?

Svájcban élek, itt magánegészségügy van, azaz mindenképp fizetni kell. Magyarországon évek óta nem élek.

Tudnom kell milyen árak vannak ott, hogy össze tudjam hasonlítani a kettőt.

okt. 15. 13:18
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
Az ára ingyen van.
okt. 15. 13:19
 2/36 A kérdező kommentje:

Nincs ingyen. Most írtam, hogy nincs tb-m. Azaz csakis magánklinikákba bírok menni.

okt. 15. 13:36
 3/36 A kérdező kommentje:
Amúgy kiegészítésként annyit, hogy férfi vagyok.
okt. 15. 13:36
 4/36 anonim ***** válasza:
Tehát fizetni kell ezért, hogy fizethess?
okt. 15. 13:38
 5/36 A kérdező kommentje:

Svájcban igen.

De most az érdekel, hogy Magyarországon mennyibe kerülne egy ilyen kezelés (tb nélkül)

okt. 15. 13:39
 6/36 anonim ***** válasza:
Az derék. Hogy működik ez? A fizetés ára százalékosan jön a termék/szolgáltatás árából, vagy fix a tarifa? Mennyibe kerül kifizetni mondjuk egy 100 frankos elektronikai eszközt?
okt. 15. 13:45
 7/36 A kérdező kommentje:

Svájcban úgy van, hogy te választod ki, hogy mennyi az önrészed évente. Ez 300 franktól 2500 frankig terjed. Minnél kisebb az önrész annál magasabb összeget kell fizess havonta. A legkevesebbet havonta évi 2500 Fr kell fizetni.

Ez azt jelenti, hogy ha orvoshoz vagy bármilyen egészségügyi kezelésre mész, akkor az első 2500 frankot neked kell fizetni (vagy amekkora az önrészed) és csak azután fizeti a biztosító.

Pl szlovák kolléga koronás volt és ezer frank volt a kezelés, mivel 2500 volt az önrésze, neki kellett fizetnie. Nyilván akiknek csak 300 Fr az önrészük, nekik a 300 után mindent fizet a biztosító, viszont nekik meg a havidíjuk sokkal magasabb.

Nekem "csak" havi 350 Fr kell fizetnem, mert 2500 Fr önrészem van és makkegészséges vagyok. Akik cukrosok, durván kövérek, epilepsziások vagy ne adj Isten rákjuk is volt azoknak brutálisan magasabbak az árak. Egyik kollégának egyszer hepatitise volt, így neki élete végéig 500 Fr felett lesz a havidíja. Viszont nem tudom mennyi ez a chlamydia/gonorrhea kezelés, de ha nem kis pénz akkor akár 2500 frankomba is kerülhet.

Tehát összefoglalva, hiába fizetsz havi X összeget, de az önrészedtől függő első kiadásokat neked kell állnod.

Ezért lehet nekem kifizetőbb elmenni Magyarországon magánklinikákba mint itt Svájcban (ahol minden magán, mert ez az egyetlen európai ország, ahol nincs állami ingyenes egészségügy).

okt. 15. 19:32
 8/36 anonim ***** válasza:
Oké, így hogy hoztál valós példát, amit átlátsz, akkor válaszolhatnál végre: mennyit fizetsz, hogy kifizesd a 350 frankos havi összeget?
okt. 15. 19:35
 9/36 A kérdező kommentje:

Amúgy pár hónapja volt népszavazás arról, hogy az egészségügyi biztosítások árai ne haladhassák meg a fizetés X százalékát. Ezt a svájciak leszavazták, így most következő évtől mégdurvább drágulások lesznek.

Az ok egyébként az, hogy ezek a havidíjak nem különböznek szegény és gazdag között. Tehát egy X csomagra a havi 2500 frankot kereső eritreai menekült és a havi 10000 frankot kereső svájci bankárnak is ugyanannyit kell fizetni. Így a gazdag sznob svájciak nyilván leszavazták, mert ők ezt a párszáz frankot zsebből is kifizetik. Szemben a koszovói meg afgán menekülttel, akinek meg akár a fizetése több mint 15%-a is rámegy, viszont ő meg szimplán nem szavazhatott, hisz nem is állampolgár.

okt. 15. 19:36
 10/36 A kérdező kommentje:

Ez a kb 350 Fr amit én fizetek kötelezően havonta, ez a legmagasabb önrészre, az évi 2500 frankra vonatkozik.

Alacsonyabb önrésszel nyilván magasabb a havidíj.

okt. 15. 19:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!