Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit tegyek, ha rettegek a...

Mit tegyek, ha rettegek a COVID-tól? Ti féltek még a vírustól?

Figyelt kérdés
Még az eredeti COVID ellen oltottak kétszer. Érdemes az újfajta ellen oltást kérni, vagy már influenza szintűre gyengült? Huszonéves vagyok, elvileg egészséges, de anno egy ismerős belehalt, azóta félek.

szept. 11. 18:29
A kérdező szavazást indított:
Félek a COVID-tól.
A járványhelyzet alatt féltem, de már nem.
Soha nem érdekelt a vírus.
36 szavazat
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
75%

Egészséges vagy, fiatal, ha el is kapod, nem halsz bele, ne aggódj.

Még egyszer sem kaptad el?

Az ismerősöd egészséges volt, fiatal, azért aggódsz?

Én a betegségektől összességében eléggé tartok, mert autoimmun betegségem van, és könnyen elkapok bármit. Ráadásul nálam egy sima nátha 2 hét szenvedés...

Covidos eddig háromszor voltam. Három adag Pfizer oltás után. Egy húsvét, két karácsony lett így tropa 😂 Már nem félek tőle.

Arra azért figyelek, hogy előre kifizetett, vissza nem teríthető nyaralás előtti 2 hétben nem kísértem mondjuk a sorsot. Nem akkor megyek színházba, moziba. Hogy bármit elkapjak, nem csak covidot.

Mert egyszer így kaptam el a köhögött több ember a nézőtéren 4 nappal karácsony előtt.

De mar

szept. 11. 18:40
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
*De már nem félek tőle. Metrón, munkahelyen, bárkitől elkaphatom, ez van.
szept. 11. 18:40
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Ennyiből bármi érhet, bármelyik nap. De azért reálisan látni nem árt az esélyeket, mert feleslegesen paráztatni magad nem túl okos ötlet. A covid nem volt sosem egy húdegyilkos vírus.

Covid: 4 (!) év alatt 7 millió haláleset

Kigyógyult belőle (ez csak a regisztrált): 675 millió ember

Eközben a világ számokban:

Népesség: 8 milliárd

Idén meghalt: 43 millió (!) ember (évi 50-60 millió a norma)

Idén született: 92 millió

5 év alatti gyermek halálozás idén: 5 millió

Abortusz ebben az évben: 31 millió

Rák miatti haláleset idén: 5 millió

Dohányzás okozta halál idén: 3 millió

Alkohol okozta halál idén: 1 millió

Forrás:

[link]

szept. 11. 18:44
 4/23 anonim ***** válasza:
82%
Ne aggódj! 4 év alatt, az oltások után, már hozzászokott az immunrendszerünk ehhez a vírushoz is és tud ellene védekezni. Még akkor is, ha újabb variánsok tűnnek fel. Igen, régen fiatal, egészséges emberek is belehaltak, volt aki éppen azért, mert a jó immunrendszere túlreagálta a fertőzést és a saját sejtjeit is elpusztította. Ma már arra veszélyes, akinek valamilyen krónikus betegség, kezelés, gyógyszer miatt gyenge az immunrendszere.
szept. 11. 18:46
 5/23 A kérdező kommentje:

"Még egyszer sem kaptad el?"

Nem tudok róla, igaz emberek közé se merek menni. Volt 2-3 napos magas lázas betegségem többször is, de a kínai gyorstesztek negatívak lettek mindig.

"Az ismerősöd egészséges volt, fiatal, azért aggódsz?"

53 éves volt, ha jól tudom.

szept. 11. 18:49
 6/23 anonim ***** válasza:
68%
Inkább úgy írom: hogy 4 év alatt hozzászokott az immunrendszerünk és ebben segítettek az oltások is. Azért nem volt ez egy "húdegyilkos vírus", mert elég korán elkezdték az oltásokat. A spanyolnátha 1918-ba cca. 50 millió ember halálát okozta, pedig nem volt más, mint influenza A vírus.
szept. 11. 18:51
 7/23 anonim ***** válasza:
77%

Fordulj pszichológushoz, mert irreális a rettegésed.

A szavazáson is látszik, hogy torzultan gondolkozol a kérdésről: vagy félünk a vírustól, vagy nem érdekel? Az, hogy számontartom a vírust olyan szintű kockázatként, amilyen szintű kockázatot ténylegesen képvisel, és ezzel arányos védekező intézkedéseket teszek, nem merül fel? Ahogy attól sem rettegek, hogy holnap szívrohamban meghalok, pedig talán még nagyobb is az esélye, mint a covid miatti elhalálozásomnak.

A te esetedben például nagyon csekély az elhalálozás kockázata, azonban arra bőven van esélyed, hogy pár kellemetlen napot vagy hetet okozzon. Utóbbi miatt érdemes lehet oltatnod. Ugyanez vonatkozik az influenzára is: ott talán valamivel kisebb a kockázat jelenleg is, de az oltás is kevesebb kellemetlenséggel jár, legalábbis nekem az semmit nem szokott okozni. A covid oltás után valószínűleg lesz egy-két kellemetlen napod.

szept. 11. 19:27
 8/23 anonim ***** válasza:
43%

"Azért nem volt ez egy "húdegyilkos vírus", mert elég korán elkezdték az oltásokat."

LOL! Köze nem volt az oltásoknak hozzá, mivel komoly vírus nem vár 1 évet a gyilkolásra. 😅 Itt meg ugye kellett majdnem egy kerek év, mire oltani lehetett, szóval lett volna ideje a vírusnak gyilkolni, de figyelve a statisztikai adatokat, összevetve a globális éves szintűvel, lószar volt csupán. Marc Van Ranst-nak volt covid előtt egy előadása, hogy egy átlag évi influenza szintű betegség halálozási rátájából megfelelő felvezetéssel is mekkora pánik kelthető az emberekben. Az ember hajlamos a médiának hinni a statisztikai adatok helyett. Végig nyomon lehetett követni, hogy oltás ide, vagy oda, a súlyos eset párezer ember volt, globális mértékben, még a gigamegaterrahullámokban is. Pedig vagyunk 8 milliárdan. Mégsem volt egyszerre mégcsak negyed millió súlyos eset sem.

szept. 11. 19:51
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Statisztikára visszatérve, fertőző betegségekben (beleértve a vírusokat), idén 9 millió ember halt meg globálisan, eddig. Észrevette valaki? Pedig több ember halt meg, mint a covid 4 éve alatt, mégsem dől össze az eü, nincsenek korlátozások, oltás sem minden betegségre van. 4 évvel számítva több, mint 36 millió halálesetről beszélünk és ez csak a fertőző betegségek miatti éves halálozás, hol van még a többi. Szóval azért ne rugaszkodjunk el a valóságtól, hogy az oltás akadályozta meg a vírus veszélyessé válását. A veszélyesség nagyon nem itt kezdődik.
szept. 11. 20:31
 10/23 anonim ***** válasza:

Akiknek alapból rossz az egészsége, azok is inkább a szövődménybe halnak bele szerintem!

Egyszer elkaptam egy bitang erőset, nem tudom hogy mi volt mert orvoshoz nem mentem, de 2 hét kínlódás volt, úgy hogy mellette sportoltam!

Ebből gondolom hogy aki még ennyit se csinál, az simán belereccsenhet!

szept. 12. 00:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!