Ha a covid vakcinák annyira hatékonyak, akkor miért kaptuk el mégis a covidot miután kétszer beoltottak engem, mert erőltettek a tudományosok?
James Bond: Nincs idő meghalni (2021)
1:36-nál homokóra és fegyverek amik egy DNS-t rajzolnak ki és elkezdenek egymásra tüzelni. A filmet is érdemes megnézni.
"Előbb változtatja meg a DNS szerkezetedet a "genetikai olló" (CRISPR/Cas9) amire Karikó kapta a Nobel-díjat"
Karikó nem a CRISPR-ért kapta a Nobel-díjat, mivel nem is az volt a kutatási területe. Természetesen az oltások sem tartalmaznak Cas9 fehérjét.
Köszönjük, hogy bemutattad a tájékozatlanságodat!
"Karikó nem a CRISPR-ért kapta a Nobel-díjat, mivel nem is az volt a kutatási területe."
Az "az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért" kapta.
És honnan tudod hogy abba nem tartozik bele a CRISPR, valamint hogy nem tartalmazzák egyes oltások ezt a technológiát?
"És honnan tudod hogy abba nem tartozik bele a CRISPR"
Onnan tudom, hogy én (veled ellentétben) tudom, mi az a CRISPR, és miért kapta Karikó a Nobel-díjat. Azért kapta (kapták), mert felfedezték, hogy módosított nukleozidokat tartalmazó RNS-ek nem váltanak ki olyan erős immunválaszt, mint a normál nukleozidokat tartalmazó, ami lehetővé tette különböző in vivo RNS technológiák kifejlesztését. Nukleozid módosításra teljesen alkalmatlan a CRISPR rendszer.
Egyébként még ha használt is CRISPR-t valamikor a kutatásaiban (ezt nem tudom, könnyen lehet), akkor hülyeség azt mondani, hogy a CRISPR-ért kapta a Nobel-díjat, hiszen azt nem ő fedezte fel, annak a módszernek a felfedezéséért Charpentier és Doudna kapott kémia Nobel-díjat még 2020-ban.
"És honnan tudod hogy abba nem tartozik bele a CRISPR, valamint hogy nem tartalmazzák egyes oltások ezt a technológiát?"
Tudod egy kicsit fordítva ülsz a lovon. Neked kéne bizonyítanod az állításodat...
11, tisztában vagy vele, hogy nem mindegyik COVID elleni oltás vont mRNS? Angolul mRNA.
A Moderna pedig ennek a kutatásnak a céllal hogy létre mikor is, úgy 20 éve? Benne van a nevében ModeRNA.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!