Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Melyik a jobb vakcina a...

Melyik a jobb vakcina a Spikevax (Moderna) monovalens XBB, vagy a korábbi Pfizer bivalens (Wu/Om BA1.2)?

Figyelt kérdés
"Az Országos Kórházi Főigazgatóság kérésére az oltópontok új időpontokat nyitottak a foglalórendszerükben, a lap információi szerint az új omikron variánsok elleni Spikevax (Moderna) monovalens XBB, és egy korábbi Pfizer bivalens (Wu/Om BA1.2) vakcina egyaránt elérhető."

#oltás #COVID #Spikevax #Monovalens #Bivalens
2024. jan. 10. 09:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
23%

Agyphaszt kapok azoktól, akik a gyógyszeripart szidják...Leghasznosabb dolog a világon a gyógyszer, de ne zavarjon senkit :)

(A covid oltásokról nem nyilatkozom)

2024. jan. 11. 12:58
 12/24 anonim ***** válasza:
86%

A gyógyszer az hasznos, nem a gyógyszeripar, de az is csak okosan.

Én meg agyphaszt kapok azoktól akik nem képesek látni hogy a gyógyszeripar is haszonból el és nem a két szép szemed miatt gyógyít meg, hanem a pénzed miatt. A gyógyszeripar érdeke a beteg ember. Gondolkozz.

2024. jan. 11. 13:16
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
#12 Az emberek biztosítják maguknak a betegségeket az életmódjukkal, illetve mivel a modern orvostudomány azokat is életben tartja, akik amúgy meghalnának ilyen olyan hiba miatt, így azok is továbbadják a génjeiket, a gyerekeik is nagyobb eséllyel lesznek betegek. A gyógyszeripar nem betegít meg senkit, megoldódik az magától is. Azt meg senki nem mondta, hogy nem ebből él, nyilván ára van a dolgoknak, de nem is lenne elvárható, hogy ingyen fejlesszenek meg gyártsanak...
2024. jan. 11. 13:36
 14/24 anonim ***** válasza:
0%

13, igen, és szerinted nem úgy biztosítjak maguknak az emberek hogy mindenféle sz4rt esznek, amit a gyógyszeripar az élelmiszeriparral közreműködve mindenféle sz4rt tesznek a feldolgozott élelmiszerekbe? Vagy úgy hogy gyerekkor óta mindenféle tápszert meg gyógyszert szedni "kell"?

Illetve igen, ott a pont, azzal hogy az orvostudomány a gyógyszeripar közreműködésével életben tartja a beteg embereket azzal nem a pénzükre hajt?

Na ugye hogy a beteg ember az érdeke a gyógyszeriparnak!?

És akkor ugye hogy nem érdemes vakon hinni a gyógyszeripar jóságában, csupaszív jószándékában?

Mert ha igen akkor ennyi erőben lehet abban is hinni hogy a kormány is csak az emberek jólétét szolgálja, holott nyilván nem így van, a politikusok nem szentek.

Hadd ne linkeljek ide eseteket. Szépen írd be a Googleba hogy gyógyszeripari + botrány, csalás, kockázat, mellékhatás, profit, haszonszerzés, átverés, eltitkolás, stb. Jó sok eset lesz. Ott is emberek dolgoznak...

2024. jan. 11. 13:51
 15/24 anonim ***** válasza:
56%

Tessék itt egy eset:

[link]

"... az OxyContin nevű szer gyártója, a Purdue Pharma bűnösnek vallotta magát, és közel 8 milliárd dolláros kárpótlás kifizetésébe egyezett bele az ellene zajló szövetségi állami eljárásban. A szerek gyártói mellett a forgalmazókat is perbe fogták, a vizsgálatok szerint ugyanis nekik is felelősségük volt a válság kialakulásában – a háziorvosok között igen agresszíven reklámozták például termékeiket..."

Gyógyszerfüggőseg? Hallottál már róla? Szerinted nem tudatos a gyártók részéről?

2024. jan. 11. 14:19
 16/24 anonim ***** válasza:

#15 Ilyen esetek nyilván vannak, csak itt általánosságban szoktak a gyógyszeriparról, mint a megtestesült gonoszról beszélni, ami nonszensz.

Amúgy, ami a konkrét esetet illeti...Itt azért az emberek is jócskán szerepet játszanak abban, ha rászoknak ilyen szarságokra. Aztán meg feketén szerzik be...na azt én már tényleg nem fognám a gyártóra.

2024. jan. 11. 14:34
 17/24 A kérdező kommentje:

Elnézést! Csak halkan szólok akik a kérdésre keresik a választ, nehogy megzavarjak itt bárkit is. :)

Moderna SPIKEVAX XBB 1.5 a király!

2024. jan. 12. 15:10
 18/24 anonim ***** válasza:
És miért jobb mint a Moderna?
2024. jan. 12. 15:13
 19/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom melyik a jobb, de én azt kaptam és nem tiltakoztam, mert az az újabb ha jól tudom. Mivel azt kaptam ezért az a király! :)
2024. jan. 12. 16:00
 20/24 anonim ***** válasza:

Nah itt a pont, a teljesen tudománytalan szurkolás alapú rajongás és állásfoglalás.

Minthogy nekem Peugeotom van, ezért az a legjobb autó...

Szóval tettél fel egy kérdést, majd megválaszoltad, aztán azt mondtad hogy mégsem tudod.

2024. jan. 12. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!