Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Nincs szaglás és ízérzékelésem...

Nincs szaglás és ízérzékelésem. Az omikronra is jellemző ez? Vagy korábbi variánst szedtem össze?

Figyelt kérdés

1 hete vannak tüneteim. Egyik éjszaka lázam volt kb egy hete, azota igazabol ilyen nátha szerű dolgot érzek. Mivel sajnos én sokszor vagyok taknyos (fogékony vagyok a légúti betegségekre), ezért ezzel sem törődtem, mert olyan kis lightosnak tűnt, gondoltam egy kis nátha, majd elmulik.

Aztán kb tegnap este óta kezdett bizonytalanná válni az izerzekeles és szagerzekelesem és ma tesztelgettem több ételt és rajottem, hogy az alap ízetlen kívül (sós, édes, keserű stb) nem érzem amúgy az ételek ízét. A szaglasom megmaradt, de hihetetlenül gyenge, csak a nagyon erős szagokat érzem és nagyon enyhén.

Picit megijedtem, mert én imádom enni, imádom a fűszereket, ételeket.. Mi van ha soha többet nem jön vissza az íz és szagerzekelesem?! (ninxs bedugulva az orrom sem, használok orrsprayt)

Csináltam covid tesztet, pozitív. Egyebkent jól vagyok, takarítottam, tanultam, pörögtem, a nátha jellegű tüneteken kívül nincs bajom, gyengének sem érzem magam.

1 janssen oltasom van egyébként tavaly nyár elejéről.

2022. nov. 5. 00:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem ez a legtipikusabb tünete már a mostani variánsoknak, de attól még előfordulhat. Hogy vagy azóta? Ha aggódnál, ezt a módszert olvastam, és kipróbálta covidos kollégám, egy éve már nem érzett ízt, szagot, s visszatért az érzékelése! Tényleg működött, nála legalábbis, elsírta magát örömében, olyan megindító volt. :) "A recept következő: végy egy narancsot, és tarts nyílt láng fölé egészen addig, míg a gyümölcs héja feketére nem ég. Ezután hámozd meg, a pépesre főtt narancsot keverd össze egy tálban barna cukorral, majd edd meg az egészet."
2022. nov. 7. 00:56
 2/4 A kérdező kommentje:
Még nem teljesen 100%, de mintha kezdene visszajönni az ízérzékelés
2022. nov. 7. 13:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor van esély, hogy rendben lesz, kitartást :)
2022. nov. 9. 06:04
 4/4 anonim ***** válasza:
52%
Nem mindegy? influenza is lehet, 2019 ben is elment nekem. Ne foglalkozz vele majd megjön.
2022. nov. 12. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!