Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » 5 napja náthás vagyok, ma...

5 napja náthás vagyok, ma elment a szaglásom? Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Szerda reggel kezdett fájni a torkom, majd másnap ömleni az orrom. Hőm 37.2 volt max. Vasárnapra jobban lettem, csak nagyon kiszáradt és bedugult az orrom, olyan szinten volt a takony mint a beton. Ma hétfőn is még száraz és bedugult, néha folyik sűrű átlátszóan. Kicsit köhögök. Napi 5-6 volt ma. Más tünetem nincs, azt hittem holnapra meggyógyulok. Viszont most este zuhanyoztam és kivettem egy új tusfürdőt, de nem tudtam dönteni ezért szaglászni kezdtem őket, de mindet szagtalannak éreztem! Aztán kibontottam a domestost, ajaxot, szemes kávét, egyiknek sincs semmi szaga! Parfümnek se, nulla!

Most akkor covidos lehetek és a sokadik napon ment el szaglásom? Ha igen ez elmúlik vagy menjek orvoshoz inkább? Ha nem az, akkor ez lehet az orrom kiszáradása, dugulása miatt? Ízeket rendesen érzem, levegőt kapok, vérnyomásom, pulzusom jó, fejem vagy a gyomrom nem fáj.

2023. máj. 29. 22:17
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Most szaglásztam mindent kiszáradt orrral (nagyon ki van száradva) és kb mindennek a szagát érzem, csak enyhén. Az orron kívül más tünet nincs.
2023. máj. 30. 08:13
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Én ezeket szedtem, amikor covidos voltam (2021 végén): D, C, B1, B3 vitamin, cink, NAC, aszpirin. Nekem is elment a szaglásom, amúgy csak pár napig voltak enyhe náthás tüneteim, plusz fájt a hátam, derekam. Csak a hátfájás miatt mentem el dokihoz, de sok értelme nem volt, max annyi, hogy megnyugtatott, hogy nincs tüdőgyulladásom. Végül pár nap után magától elmúlt az is.

Kiszáradt orra a tengervizes orrspray-t ajánlom, esetleg kakukkfűteát inhalálj.

2023. máj. 30. 09:13
 13/26 A kérdező kommentje:
Szia. Szaglás mikorra jött vissza? Hány nap volt?
2023. máj. 30. 11:09
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy hónap után, és azóta sem tökéletes. De úgy olvastam és tapasztaltam a köreimben, hogy ez elég ritka, ráadásul most már sokkal enyhébb tüneteket okoz a vírus, mint akkoriban. Nagy eséllyel a tiéd gyorsabban rendbe fog jönni.
2023. máj. 30. 12:07
 15/26 A kérdező kommentje:
Csináltam teszteket, negatívak. Orvosom szerint nem jelent semmit, szerinte ha szaglás tünet van az covid. Sok víz, tengeri vizes orrspray. Ennyit mondott, meg ha baj van szóljak.
2023. máj. 30. 17:31
 16/26 Flagstaff ***** válasza:
Remélem, most már nem lesz baj. :-)
2023. máj. 30. 20:40
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Jelentkezek még!
2023. máj. 30. 20:59
 18/26 A kérdező kommentje:
Ma reggel már érzem a levendulás zsepi illatát és a teáét is pl meg minden mást is. Tegnap még a zsepit alig-alig éreztem, azért örülök!
2023. máj. 31. 09:27
 19/26 Flagstaff ***** válasza:
Na, de jó, akkor nem lett maradandó. Hurrá! :-)
2023. máj. 31. 11:11
 20/26 A kérdező kommentje:

Köszi! Reméljük így is marad! Olyan jó illatú fasírtot csináltunk ebédre, hogy ihaj. Az élet apró örömei, amíg nem tudod, hogy elvesztheted, nem értékeled eléggé.

Jelentkezem még, írni fogok, azért is ha más idetéved ehhez a kérdéshez, akkor okulni tudjon.

2023. máj. 31. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!