Covid óta nem tért vissza a teljes szaglásom mit csináljak, milyen illóolajakat vegyek, valami mást kéne tennem? bőv.lent
2020 november elején át estem a covidon, azóta nincs teljes szaglásom abszolút nem olyan mint régen nagyon torzul érzem a szagokat teljesen más és rossz sok parfümöt büdösnek érzek. Néha 1-1 pillanatra vissza tér olyankor nagyon boldog vagyok elkap egy leírhatatlan érzés/feeling legutóbb az új bútor illata csapott meg, a cigaretta füst szaga (párom dohányzik), a frissen szelt paprika illata.
Mostanában egyre "jobb" ahhoz képest mint ami volt és nagyon vágyom emiatt arra hogy vissza kapjam a szaglásom. Amíg nem éreztem ennyit se nem tudtam hogy mi hiányzik most viszont sírni tudnék annyira rossz hogy alig-alig érzem és néha irdalmatlanul büdös leírhatatlan kellemetlen szagokat érzek ami másnak kellemes és nem értik hogy mi bajom van miért nem tudok némelyik emberrel egy légtérben lenni (parfüm miatt).
Olvastam neten hogy vannak orvosi illóolajok amik terepiásan segíthetnek. De nem találtam hosszas böngészés után hogy melyek ezek az illóolajok. De ha van tapasztalata valakinek hogy mivel tudta vissza szerezni a szaglását azt is szívesen fogadom :)
Köszönöm hogy időt szántál rám:)
Majd írd meg, hogy segített-e.
Itt nem feltétlenül a szaglásoddal van a baj, lehet idegredszeri probléma is.
A tüskefehérje mindenkinél máshol vált ki gyulladást, vérrigöket, vagy autoimmun jellegű reakciót.
A környezetemben azt látom, hogy az orvosok nem tudnak vagy nem akarnak segíteni a poszt-covidos és oltáskárosult betegeken sem.
Szia!
Ha van Fb profilod, lépj be ebbe a csoportba.
1 órával ezelőtt én is beírtam, ebbe a csopiba. / Úgy tűnik, h 3*-os Covidos vagyok/ 😒
1-es, ha HO-vagy ha nem, az ember fia/lánya, ne mozduljon ki a következő x években sehová? xD Gondolom, már tartasz a 18 adik oltásodon 😁
Köszönöm a tippeket, képzeljétek ma is annyira intenzíven éreztem az illatokat annyira jó volt 😍 lehet hogy már magától vissza jön lassan de kipróbálom a fent leírtakat biztos hogy rá segít:)
A kedves minden tudónak;
Covidos úgy lettem hogy akár milyen meglepő de dolgoztam 😶
Nem mindenki él még abból hogy otthon ül. Eladó vagyok boltban dolgozom, nem tehetem meg hogy munkahelyet váltok örülök hogy ez a munkám van ezért tanultam! Ha tetszik ha nem emberekkel vagyok napi szinten egy légtérben. Maszk már a fülemet vágta annyit volt rajtam FFP2 4 óránként újat kellett fel venni.
Fertőtlenítőt szinte már ittuk.
2 oltásom volt ami kötelező volt. Ennyi.
2021 márciusában voltam covidos és a szaglásom,ízlelésem még mindig nem jó.
Ezt sajnos idegrendszeri sérülés okozza.Az idegrendszer lassan gyógyul,regenerálódik,évekbe is telik.A gyógyulási folyamat része a hullámzás,amikor hol intenzívebben érezzük az illatokat,ízeket,hol egyáltalán nem. Ezt jó jelnek is tekinthetjük,vissza fog térni rendesen,csak türelmesen ki kell várni.
Bevallom én személy szerint 2 éve nem ettem egy jóízűt,ha érzek is valamit nem tudom már,hogy valóban olyan az íze vagy sem.Eléggé zavaró és frusztráló tud lenni.
Erőt és kitartást kívánok kedves kérdező!:)
Ízlelésem szerencsére kb 1 hónap alatt teljesen vissza tért amiatt nagyon nagyon hálás vagyok az ízeket rendkívül jól érzem, a szaglás az egyedüli baj de remélem előbb utóbb vissza tér.
Kitartást kívánok neked is, nagyon sajnálom hogy az ízlelésed nem tért vissza szívből kívánom hogy minél hamarabb vissza kapd ❤️
Szalmiákszesz.
Sziasztoook
Szalmiákszeszt nem mertem még ki próbálni.
Viszont valami elképesztő de mióta ki írtam a kérdést egyre jobban érzem a szagokat szinte már majd nem teljesen vissza jött 😁
Úgy hogy a megoldás hogy írd ki gyk-ra miért nem érzed a szagokat és másnap elkezded 🤣🤣🤣🤣🤣
Viccen kivül véletlen egybeesés lett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!