Ez covid lehetett?
Tudom, hogy már elvileg nincsen járvány, de Ázsiaban élek és egy nemzetközi összejövetelen kaptam el ezt a fura betegséget, ahol kb 100 országból voltak ott emberek, ezért is gondolok a covidra.
Torokkaparással kezdődött, 3 napig 38as hőemelkedés, magas pulzus, fej és szemfájás,bőr és izületi fájdalmak, 2 napig erős szédülés(mint aki részeg) és egy bakterális felülfertőzés kőkemény mandulagyulladással, ami borzasztó volt, erre antibiotikumot kaptam. Még most nehezebben kapok levegőt az orromon és semmilyen szagot/ízt nem érzek.
Nem gondoltam volna, hogy egészséges 29 évesként ennyire leteríthet egy betegség.
Ez vajon covid volt?
Hát, ezt nehéz manapság eldönteni. Akár Legionellád is lehetett, bár ezt most csak kapásból mondom, a konferencia miatt ugrott be, nem néztem utána a tüneteinek.
A covid most éppen szerencsére nem gyakori, bár az talán mégis mellette szól, hogy a többi légúti megbetegedés inkább ősztől tavaszig jellemző. De ez sem biztos, mert most is van valami enyhe, torokfájással, rekedtséggel járó járvány-féle, legalábbis Mo-on.
Ha a gyógyulásodtól számított kb 1 hónap múlva csináltatsz valahol egy antitest-tesztet, lehetőleg spike és nukleokapszidra is, és azok értéke magas, akkor talán tényleg covidos voltál (mivel a korábbi, járvány alatti covid megbetegedések ill. oltások miatt megemelkedett antitest szintek mostanra már valószínűleg mindenkiben lecsökkentek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!