A HIV gyorstesztek mikor adnak megbízható eredményt?
Én azt hallottam hogy a legtöbb gyorsteszt már 2 hét után megbízható eredményt ad, mennyire igaz ez? Ez a teszt nyállal végezhető.
Főképp erre a gyorstesztre gondolok: A HIV / AIDS OraQuick ADVANCE HIV 1/2 Rapid Antib. teszt
"Remember, this test detects HIV infection if used 3 months after a risk event."
Magyarra fordítva: "Ne feledd, hogy ez a teszt akkor mutatja ki a HIV fertőzést, ha 3 hónappal a kockázatos esemény után használod."
Forrás: oraquick.com ---> How to use? menüpont ---> Testing And Understanding Results
Link: [link]
Akkor jól bevásároltam ezzel a teszttel, pedig 14 ezer volt 1 db.
De egy kicsit olyan mintha ezzel magukat is vednek hogy a 3 hónapba biztos bele fér de lehet akár kevesebb is, legalábbis remélem.
Mindenesetre köszönöm az utána járást.
El fogok menni mindenképp csak már nem bírtam várni.
Ezt a tesztet egyébként 18 nap után csináltam és negatív lett.
De úgyis akkor nyugszok meg mikor negatív lesz 5-6 hét után is már úgy sincs mit tenni ami megtortent megtortent.
Most láttam egy videót erről a tesztrol és ott 20-25 napot írták amikor kimutatja.
Nem tudom hogy ez mennyire megbízható.
"Ez a teszt nyállal végezhető."
Kérdéses, mert a nyálban nem található meg a hiv vírus, illetve annyira minimális ellenanyag van hogy az kimutathatlan.
Menj el egy anoním szűrésre, ott 3 hét után az elisa teszt 95%-os, 4 hét után 99%-os hatékony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!