Oltani vagy nem oltani? Természetesen covid.
Ha lehet a hülyézést, konteósozást, egyéb öncenzúrázásra kitalált töltelékszavakat mellőzzünk.
Ha valaki nem tud értelmesen érvek mentén vitázni az ha kérhetem ne is próbáljon proli módon.
Itt valószínűleg senki sem szakértők, de mégis mi vagyunk a célcsoport, tehát véleményem szerint abszolút rendben van a laikus vita. A szakértők is legtöbb esetben gyógyszerészek, akiknek a hitelességük már pusztán ebből fakadóan megkérdőjelezhető.
Azomban hogy ne menjen nagyon extrém és átláthatatlan irányokba a vita, néhány alapot lefektetek:
-a vakcina nem tartalmaz csipet
-a covid nem különösebben veszélyes a fiatal egészséges emberekre
-a vakcina nem egy világmegváltó csudijó szer aminél egyértelmű a dömtés: bizonyítottan nem véd meg mindenkit, és valakinél súlyosabb betegséget okoz mint maga a covid.
-ebben én a tapasztalatok miatt kételkedem, de tegyük fel, hogy van a vakcinának bizonyos fokú védő hatása.
Nem tervezem.
Egyszer átestem rajta, még a kezdetekkor, nem éreztem szagokat kb ennyi bajom volt.
Több munkatársam oltatta magát csak azért hogy mehessen nyaralni, de mikor már ezek a hírek voltak hogy kell harmadik és negyedik, akkor mondták hogy nem. Panaszkodtak mellékhatásokra amiket még hónapokkal később is tapasztaltak, azt mondták hogy utólag megbánták hogy kérték.
Egyik munkatársam rokona minden hónapban 1-2 napot legyengül, ő állítása szerint az oltás óta, de mást is hallottam hogy így járt.
Tavaly szeptemberben fogorvoshoz akartam menni és hát nem mehetek mert igazolvány kell, vagy x napnál nem régebbi teszt (javítsatok ki, de így emlékszem h tavaly szept már ezt várták el). Érdekes hogy október van és nem nagyon erőltetik a maszkot se stb... Volt sok ellentmondás ebben az egészben.
Ez magánvélemény, pl nem ismerem a fentebb említettek kórtörténetét, de olyan megszervezettnek gondolom ezt az egészet, mint a mostani háborút.
Én most tervezem beadni a negyedik, specifikusan omicron elleni oltást.
Rettentő sokan elkapják az omicront, úgy is, ha pár hónapja már voltak igazoltan fertőzöttek szintén omicrontól. Ebből következik számomra, hogy nem 100%-os védelem az oltás sem, de megerősíti a védelmet.
A Spartathlon magyar csapat egyik tagjának a fertőzés óta szívritmuszavara van, fel is kellett adnia a versenyt. Egy másik ultrafutó pedig nem futott indulni a Korinthosz versenyen, mert a nyári COVID-ja után szívizomgyulladása volt.
A sportba való visszatérés nagyon hosszadalmas és a kardiológusok nagyon gyakran látnak szívszövődményt. Tudom, erre egyesek azt állítják, hogy azért mondják ezt, hogy több legyen a bevételük a több páciens által. Viszont egy lelkiismeretes edző is követi az élsportolók számára kiír protokollt és hetekig, vagy poszt-COVID szűrésig nem enged vissza sportolni. Engem a belgyógyászom 6 hétig nem engedett.
Kollegám sohase beteg, na most elkapta a covidot, 1,5 hete jött ki rajta, még mindig rossz a hangja és folyamatosan köhög.
Egy jó barátnőm olyan rosszul volt, mint még soha, rosszabbul, mint a brit fertőzés után.
Egy másik munkatársam még az 1. omicron után hetekig fulladt.
Nekem gyanús a rengeteg hirtelen szívhalál is, előző héten két magyar fiatal, aztán a London Maratonon valaki.
És nem, egy oltatlan vagy egy 1 éve oltott esetén nem az oltástól, hanem egy nagyon enyhe tünetes omicron fertőzéstől.
Nincs olyan magas halálozása, mint az előző mutációknak, nem támogatnék lock-down-t, de vigyázni kell vele, még mindig közel se egy influenza!!!
Én a hagyományos technológiás Kínai oltást még az elején felvettem. Saját szkeptikus barátaimat akartam meggyőzni, és ezért a témába jobban beleástam magam. Nekem lettek olyan kérdéseim, amikre nem kaptam választ sehonnan. Így váltam szkeptikussá. A két legütősebb kérdéskör:
- Mivel a hagyományos technológiás oltással sok országba be sem engedtek, mert, hogy az elavult technológia, kérdés, hogyan modernizálták az oltást biztonságosnak minősítő vizsgálati protokollt? A fel nem lelhető infók alapján, egy az egyben az elavult technológiához megírt protokoll alapján. Mármint nem találtam infót, hogy konferenciák lettek volna a protokoll modernizálására, így arról sem, hogy kik döntöttek a kérdésben.
- Mivel kiderült (Lásd gibraltári példa), hogy a 100%-os oltottság sem állítja le a terjedést. Ez felvet egy szelekciós kérdést, ha igaz az, hogy viszont enyhíti a lefolyást. Azáltal, hogy az oltottakban egy eleve gyenge lefolyást okozó vírus nem tud akkora fertőzést okozni, hogy azt továbbadja, akkor egy oltott kiszelektálja továbbadásra a súlyosabb lefolyást okozó vírust? Mintha az emberiség a félig hatásos oltásai tömeges használatával kontárkodna a kórokozó evolúcióban. Mintha félig hatásos oltást csak különösen rászorulóknak szabadna adni.
Egy tv műsorban láttam elemzést a mostani háborúról, kb tavasszal lehetett.
A történet eléggé összeesküvés elmélet tünetű, én inkább annak tartom, de nem legyintek rá hogy kamu, szerintem elgondolkodtató.
Mikor a sinoparmot leírták hogy nem ad kellő védettséget és a pfizer meg a moderna a legjobb, majd a szputnyikot is leminősítették.
Ezt inkább nyugat irányából hangoztatták, kirekesztve a keletet.
És jelenleg is ezt láthatjuk, hogy a nyugat és usa, illetve keletre az orosz, kína "ellentét". Hogy egymás lejáratása volt a cél.
Bocsi hogy inkább politikai a válasz mint egészségügyi, de ahogy fentebb is írtam elgondolkodtató.
Mit gondoltok?
28-as elég jó érvek.
Mostanában ami nem fekszik néhány nagykutyának az hirtelen elavult lesz. Közben meg senkit sem zavar hogy a világ első autója elektromos volt.
29-es jól érzed. Ez inkább politika, mint egészségügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!