Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A COVID kapcsán sokan miért...

A COVID kapcsán sokan miért nem hisznek a kórházi dolgozók beszámolóinak?

Figyelt kérdés

Pl annak, hogy sokan vannak, súlyos állapotban és fiatalok is bőven.

Ott van Baji Anikó / Akut Szakasz blog, neki se hisznek sokan.

Vagy annak se, aki személyes beszámolót mond, rokona érintett.

Volt munkatársam párja eü-s, a munkatársam hordja a maszkot mindig, mindenhol. A párjától borzalmas sztorikat hallott.

Rokonom eü-s, kórházban dolgozik, kimerült. Az utcán is maszkot hord.

Ők bőven beszámolnak a poszt-COVID-ról is.

2022. jan. 9. 23:19
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Már 40 ezer halott az a 30.
2022. jan. 10. 15:44
 22/27 anonim ***** válasza:
0%
Nope, 2021-ben 30ezren haltak meg, 2020ban 10ezren, így jön ki a 40e. Ha teljesen korrektek akarunk lenni, akkor átlagolunk és évente 20ezret mondunk:D
2022. jan. 10. 16:07
 23/27 anonim válasza:
66%
Szerintem hisznek nekik, csak már nem akarnak hallani róla. Nyilván ettől nem szűnik meg a probléma, de attól se fog, hogy napjában ötvenszer lehozza minden hírportál - lehet pont emiatt váltak indifferensé az emberek.
2022. jan. 10. 19:09
 24/27 anonim ***** válasza:
13%

20-as:

„Őőőő, most az, hogy van más betegségük és meghalnak…”

Talán meglepő lesz, de még több tucat betegség létezik, amiben évente több százezren halnak bele. Fertőző betegségek.

„ez még nem azt jelenti, hogy "a COVID halálesetek nem is COVIDban haltak meg"

De, nagy részben márpedig erről van szó.

„Ilyen a magyarok egészségügyi állapota.”

Jelezném, hogy ez egy világjárvány és több mint ötmillió halottat regisztráltak eddig. Akkor ezek szerint ilyen minden nép egészségügyi állapota?...

„Épp ezért is veszélyes ez a járvány.”

A 70 év feletti krónikus beteg korosztályra. A járvány ideje alatt az emberiség alig több mint 3%-a fertőződött meg. Ennek a 3%-nak a 90%-án tünetmentesen ment át a vírus. A 3% kb. 8% lett beteg, de meggyógyult. A 3% 2%-a hunyt el. 99%-ban idős, krónikus, súlyos beteg emberek.

„Átlag életkor magas a halottak között. És? Attól még halottak.”

Igen, Egyesek ezek szerint talán most döbbentek rá, hogy az ember nem halhatatlan…

„Fiatalok aránya alacsony a halottak köztt. És? Attól még több fiatal halt meg így, mint COVID nélkül.”

Bizony. És több ember maradna életbe cigaretta, alkohol, tunya életmód, kábszi és mérgezett élelmiszerek nélkül. Több fiatal maradna életben az éhezés megszüntetésével. Márpedig abba nagyságrendekkel többen halnak bele. Miért nem érdekel ez minket? Ja mert nem azt tolja a média…

„Tehát kerülendő, hogy terjedjen a COVID.”

A globális, többszörös oltásprogram ellenére is terjed. Teljes csőd. Megmondták, hogy ez már itt marad és náthává fog silányulni. Nem a vakcinák miatt, hanem a vírusok természete miatt. A spanyolnáthát ma influenzaként ismerjük… A vakcinák nem képesek blokkolni és semlegesíteni a vírust.

„Ha az összes halottnak csupán 3+-a van 30 év alatt, az is közel 1200 ember. Az sok. Persze ha arányba állítjuk egy magasabb számmal nem lesz az, de amúgy 1200 fiatal felnőtt halála sok.”

37,7 millió ember AIDS-es. Nem számít, mert nem tolja a média.

Szóval ha arról van szó, hogy muszáj meghalnia évi 30ezer embernek mert.. muszáj, akkor ok, valószínűleg én is az öregeket, gyengéket választanám. De ha belekerül akár 1%-nyi fiatal is közé, azért igenis jobban kár, mint az idősekért.

Ez akkor lenne érvényes érv, ha rendelkezésre állna olyan ellenanyag, ami érdekben nyújt védelmet és semlegesíti a vírust. De nincs. Úgyhogy sajnos ez van, mint minden más közegészségügyi válság esetében.

„Csak az a gond, hogy egyáltalán nem lenne muszáj meghalnia ennyiembernek. Létezik olyan opció, hogy nem halnak meg. És a világ legtöbb országában ezt az opciót választották.”

Milyen opciót választottak? Csak nálunk halnak meg emberek? Nocsak…

„De lenne lehetőségünk arra, hogy kevésbé veszélyessé tesszük. A probléma az, hogy nem tesszük. Ha mindent megtennének, hogy minimalizálják az áldozatok számát, akkor azt mondanám, hogy ok, el kell fogadni ami van, mert mi mindent megtettünk, nem rajtunk múlik. De így...”

Mi ez a varázslatos lehetőség?

2022. jan. 10. 22:14
 25/27 anonim ***** válasza:
54%

24, az megvan, hogy népességarányosan Magyarország benne van a top10 legtöbb halálos áldozattal rendlekező ország között?

Esetleg meg kéne nézni mit cisnálnak más országok másképp, mint mi.

Ide lehetne sorolni a kínai oltást (amiről a gyártó is elismerte, hogy semmit sem ér, az ország öregjeinek jelentős része meg ezzel lett beoltva), nemzetközi tömegrendezvények, kései maszkkötelezettség, stb...

Meg mondom: hogy lehet az, hogy ennyire nagy arányban halnak meg itt, mint máshol?

És ne gyere azzal, hogy akinek egyéb betegsége volt és a COVID kinyírta, az nem COVIDban halt meg. A KSH halálozási adataiból egyértelműen kiviláglik, hogy pont annyival több ember halt meg az átlag halálozási sázmokhoz képest, mint amennyi COVID halott van. Azaz ezek az emberek COVID nélkül még éltek volna. Kell ezt tovább csavarni, hogy miben halt meg? COVID okozta a halálát. Nyilván, van aki felülfertőződésben vagy szívizomgyulladásban halt meg, de miután a COVID miat tkerült olyan helyzetbe, így a COVID számlájára írható. Az, hogy a biológiai leállás patológiai oka X ér eltömődése vagy Y izom elhalása, a más tészta. A kórboncnok soha nem írt olyat a "hlál oka" rublikába, hogy "öreg volt már":D

És igazából nem tudok többet mondani. Rengeteg ember meghalt, pedig COVID nélkül élhettek volna még. Következésképpen a COVID okolható a halálukért. Következésképpen védekeznünk kell ellene. Megtettünk minden tőlünk telhetőt? Nem. Akkor tehetnénk többet. Ennyi.

2022. jan. 10. 22:50
 26/27 anonim ***** válasza:
39%

25:

Az megvan, hogy Magyarországon IS az elhunytak átlagéletkora 74 év? És az megvan, hogy azért itt a legmagasabb az elhalálozások száma, mert itt MINDENKIT belevesznek a COVID-halottak közé, akinek VALAHA volt pozitív tesztje?

https://www.youtube.com/watch?v=l2hgvBYseW4

Semmit nem csinálnak másképp. Ugyanaz a protokoll megy mindenhol. Lezárások, nyári szabadság, lezárások, maszk, vakcina, lélegeztetőgépre tétel. Ugyanaz, hullámról-hullámra ismételgetve és minél több az oltott, annál több a beteg és halott. Roppant értelmes ugyanazokat a köröket lefutni, ja…

A semmit sem érő kínai oltásról annyit, hogy én átestem a betegségen. A lányom és a párom viszont nem kapták el, mindkettő Sinopharmmal oltva. A párom kollégái mRNS-oltások után sorban estek ki a munkából és hetekig szenvedtek otthon. Volt, aki 3 hétig. Én 4-5 nap alatt túl voltam rajta, orvosilag igazolt COVID-beteg voltam. Lehet levonni a magától értetődő konzekvenciát.

Aki meg a KSH-t hiteles, a valóságot tükröző forrásnak tartja, az meg is érdemli. A KSH szerint Magyarországon az emberek félmillió forintokat keresnek átlagban. Ennyit a hitelességről. És nem én jövök ezzel meg azzal, hanem a tisztifőorvos. Akkor neki se higgyél.

És nem 80-90 éves embereknél a talált VÍRUSRÉSZECSKÉK nem okozhattak halált. Ott van a listán egy halom életveszélyes betegség. Biztos, hogy egy 84 éves nő, aki egyébként agyvérzéssel került kórházba, az a COVID-ba halt bele, ugye? :D Ne vicceljünk már… Amúgy élhetett volna még jó pár évig, mi?

Az utolsó bekezdésed pedig tiszta demagógia. Mindig rengeteg ember élhetett volna tovább, ha nem lett volna ez meg az. Tudomásul kell venni: Ez a vírus egy bizonyor izikócsoportot kivéve nem jelent általános és potenciálisan halálos fenyegetést sem a gyerekekre, sem az aktív, súlyos betegségekkel nem rendelkező korosztályra. MINDEN adat ezt a megállapítást támasztja alá.

De persze ettől te még nyugodtan retteghetsz, hordhasz három maszkot, fejbúrát, vegyvédelmit, oltakozhatsz tizenhatszor, szíved-joga. Elvége demokrácia van. Ja, nem…

2022. jan. 11. 08:58
 27/27 anonim ***** válasza:
34%

Retteg a fszom:D Bírom, hogy egyeseknek mindig ez van a fejében, hogy aki elégedetlen a járványügyi intézkedésekkel, az biztosan retteg:D

Ugye az, hogy egyre több az oltott és a halott is, ezt az itthoni adatok alapján nem lehet megállapítani, mivel a tavaszi oltottak aligha védettek már, pláne az öregek.

A családtagok meg ismerősök betegsége amúgy érthető, hogy ezzel példálózol, mindenki a maga tapasztalatából szűri le a maga tanulságát... csakhát látható, tudható, hogy oltás nélkül is van aki jobban megsínyli, van aki meg sem érzi, így az, hogy oltással van aki megsínyli és van aki nem ériz igazából ugyanolyna kaotikus adat, mint. Nomeg a mi családunkban pont az ellenkezőjére volt példa, én 2x estem át a betegségen kínaival, feleségem egyszer sem a pfizerével.. meg haverok közül is volt mindenfélével oltott és nem oltott és egyik sem kapta el, pedig olyan szinten tuti h megfertőződhettek, hogy utóbb volt antigénjük, szóval tuti átment rajtuk, csak tünet nélkül. Szóval ebből 0 konkrétumot lehet leszűrni:D

Ha találsz Magyarország népmozgalmáról statisztikát amit nem a KSH csinál, küldd el kérlek. Én se kedvelem a KSH-t, de nem tudok más intézményt ami mérné.

És lehet, hogy demagógiának tekinted, de szerintem ha van egy egyértelmű ok, ami halállal végződik, akkor érdemes az okon dolgozni, hogy minél kevesebb halált okozzon. 2020-ban töb bmint 7%-al nőtt a halottak száma, ami egy elég kiugró szám. 2021-es összesített adatokat még nem találtam, de ha a COVID sázmok igazak, akkor kb 23%-al nő a 2000-2019es átlaghoz képest. Az meg aztán kva sok. Ha a COVID halottak amúgyis meghaltak volna, nem fog ennyivel nőni az össz szám.

De igazából mit tépjük itt a sáznkat? :D Te hagyod magad meggyőzni? Kétlem. Én ugyanúgy:D

2022. jan. 11. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!