Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Vitaminokat hogyan kell...

Vitaminokat hogyan kell helyesen szedni? Melyik üti egymást?

Figyelt kérdés

Tehát szedek most ilyen jutavit es c vitamint ami tartalmaz d3 vitamint és cinket. 1000 mg os.

Szedek külön D3 at. Ezt mikor vegyem be? Bevehetem egyszerre a C vitaminnal? Ez a d vitamin asszem, hogy 4 ezres.

Valamint szedek vas tablettát az is ilyen jutavites.

90 kg os 25 éves férfi vagyok.

Miből hány szemet vegyek be, és melyiket mikor? Hány óránként. Eddig úgy szedtem, hogy mind a 3 szemet bevettem egyszerre, evés után mindig, napi 3-4 szer 1-1 szem. Kivéve a vas tablettát, abból napi 1 szemet csak, de azt is a c meg d vel együtt vettem be. Olvastam olyasmit máskor, hogy vanbak vitaminok amiket nem szabad egyszerre bevenni, mert ütik egymást. Nem lesz 100 százalékos a hatásuk. Valamint mi az a mennyiség ami nem túl sok? Elvileg ha sok c vitamint eszek feleslegesen akkor nem csak hogy a plusz nem épül be, de még az se amire szükség volna, helyette simán kimegy a szervezetből ha túl sokat viszek be. Ez valami vak vágány, vagy van igazság alapja?

2022. jan. 7. 20:02
 1/1 anonim ***** válasza:

Ezeket teljesen mindegy, nem ütik egymást. D vitaminból viszont rengeteg 3-4 szem, zsírban oldódó vitamint túl lehet adagolni, cinket is.

C vitamit kipisiled, de azt sem érdemes feleslegesen szedni. Jutavites vasat beszedheted, de mint halottnak a csók, felesleges, és nincs is szükséged vasra, ha nem vagy vérszegény.

Mi lenne, ha legalább a betegtájékoztatót elolvasnád?

2022. jan. 7. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!