Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ágyneműt mostam és a megelőző...

Ágyneműt mostam és a megelőző kèt napban a pàrom hasznàlta a higanyos làzmérőnk, amit nem tett el. A gumis lepedővel együtt kimostam mosogèpben, ami eltört termèszetesen a mosógépben. Mi történt a higannyal? Kiürült a mosógèpből?

Figyelt kérdés

#higany #Mosógépben higany
2022. jan. 6. 21:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Gondolom az volt, mert több mint 35 èves volt a lázmérő.

Ma voltam a házi orvosomnál. Nem a lázmérő miatt. De persze megkérdeztem. Azt mondta e miatt nem kell aggódnom, ne agyaljak ès ne idegeskedjek ezen. Kicsit megnyugtatott. Bár ez nálam is fejben dől el, mint sokaknál. Mosógépünket nem tervezzük cserélni ezért. Szeptember végén vettük, nagy luxus lenne újat vásárolni. Találtam egy videót is amivel megpróbálom magam pozitív irányba terelgetni és tényleg nem ezen kattogni a nap 24 órájában.

2022. jan. 7. 15:39
 12/15 A kérdező kommentje:
Itt a link: [link]
2022. jan. 7. 15:43
 13/15 anonim ***** válasza:
30%
Dobj ki mindent, ami benne volt. Én a mosógépet de használnám már.
2022. jan. 8. 22:34
 14/15 anonim ***** válasza:

Mint ahogy a videóban is linkelted, illetve sok helyen elmondják, egy lázmérőben nagyon kis mennyiségű higany van.

Amennyiben egy lázmérő eltörik, és mondjuk a földre esik, akkor is egy összeseprés, és a hulladék zacskóba helyezése történik, majd kidobás. Otthon is ezt csinálják az emberek, és a kórházakban is ez a bevett eljárás.

A mosógépbe került higany valószínűleg 90+%-ban a mosó, öblítővízzel kiürült.

2022. jan. 11. 00:12
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. :) Igen, már én is ezt gondolom. Két kedves régi fizika tanárom is megkérdeztem. Egyikük szerint már teljesen kiment, másikuk szerint, ha maradt is minimális, de nem kell aggódnom. Örülök, hogy írtál.
2022. jan. 13. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!