Ha lázat mérek (higanyos mérővel) akkor függ az érték attól, hogy éppen az adott pillanatban melegem van mert mondjuk hosszú sétából jöttem vagy nem számít?
Figyelt kérdés
Tüdőgyulladásom volt kb 2 hete szenvedtem/szenvedek vele. Folyamatos lázam volt azonban 2-3 napja jól érzem magam, nincs semmi bajom, nem fáj sehol természetesen a gyógyszereknek köszönhetően azonban ha megmérem a lázamat akkor 37 esetleg 37,2-37,3 körül mozog. Amikor nincs melegem mert mondjuk nyugodt vagyok akkor 36,9 körül van. Akkor most még lázas vagyok vagy beteg? Mit csináljak?2013. márc. 31. 16:55
1/3 anonim válasza:
Nem vagy lázas. A láz 38 foknál kezdődik. Értelem szerűen nem érdemes 100 fekvőtámasz után hónaljban mérni a hőmérsékletet, mert többet fog mutatni. Otthon, nyugalomban, lehetőség szerint hónaljban vagy szájban mérve. 37 fok alatt normális, 38 fok felett láz. Én nem ijednék meg egy 37,2-es hőemelkedéstől.
2/3 anonim válasza:
Egyetértek az előzővel, 37,2 még csak hőemelkedés, és tényleg okozhatja az is hogy kimelegedtél. Mondjuk én alapból nem szoktam 38 fokig semmit bevenni, mert a hőemelkedés még csak kisebb gyulladásra utal, amit a szervezet normál esetben maga is legyőz, és ezáltal erősödik. Természetesen ha legyengültél vagy valami egyéb betegséged van ami miatt fokozottan ügyelni kell a láz elkerülésére (pl epilepszia), akkor 37,5-37,8 után szerintem vegyél be valamit...
3/3 A kérdező kommentje:
Csak azért félek mert tüdőgyulladásból lábaltam ki és nehogy vissza esek. 37fok körül van folyamatosan a lázmérő szerint , pedig tényleg semmi bajt nem érzékelek. Így elmehetek edzeni?
2013. ápr. 1. 20:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!