Hőemelkedésem van, a higanyos 37,5-t mutat, a digitális meg 36,7-et. Miért? Tapasztalat?
Sziasztok!
Egész nap 37 felett volt a testhőmérsékletem...beteg vagyok,taknyolok stb...majd szétszakad a fejem...ennyire szarul vagyok egy hőemelkedéstől...
Akárhányszor beteg voltam és lázas,sosem mért semmit sem...mindig 37 alatt mér a digitális...
Én valahogy nem bízok benne,ti hogy vagytok vele?
A higanyos mindig rendesen mért.
Előre is köszi a válaszokat.
Hál istennek,akkor nem csak én vagyok egyedül :)
Hihetetlen...sokkal megbízhatóbb a higanyos én szerintem is.
Életemben egyszer törtem el egy kórházban...kicsúszott a kezemből...
De ha vigyáz rá az ember,akkor probléma egy szál se!
Az olcsó digitális nem alkalmas ilyen kis különbség mérésére, sajnos. A legtöbb digitális hőmérő ellenállás változással méri a hőmérsékletet, de mivel ilyen egy-két, pláne tizedfokok esetén ehhez jó minőségű elektronika kéne, ami drága, tehát nem fogják használni. A legtöbb digitális hőmérő, amit lehet kapni, kb semmit sem ér.
A higanyosnak higgyél :) És sosem a hőemelkedéstől vagy rosszul, hanem a betegségtől. A láz csak elbágyaszt, mert rengeteg energiát felemészt a felfokozott anyagcsere, amivel a tested előállítja az extra hőt. Az, hogy pocsékul vagy, a betegség, és a testedben lévő gyulladás okozza. Feküdj, pihenj, a higanyos hőmérőre vigyázz, mint az ereklyére, mert egy ideig nem kapsz másikat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!