Összetört a higanyos lázmérőnk most mit kell tenni?
Szóval összetört a lázmérőnk éppen a konyhában voltam amikor összetört, és anyukám elkezdte takarítani, aztán meg utánanéztem, hogy mik a higanymérgezés tünetei pl: végtagok bizsergése, nehéz légzés
Ilyenkor mi a teendő, higany mérgezést kaptam?
1. No para.
2. össze kell szedni az esetleg szétgurult Hg-cseppeket, stb. ezt gondolom anyukád megtette.
3. Ki kell dobni a kukába, bár ez elvileg nem helyes, de gondolom nem akarod kiröhögtetni magad egy veszélyeshulladékégető portásánál.
4. Ha nem ettétek meg és nem szoktatok higanygőzzel inhalálni akkor nem lesz semmi bajotok.
Oh okés ez megnyugtató:)
Csak éppen mielőtt feltettem a kérdést pont a 2.kommentelő által linkelt oldalt néztem, és eléggé bepánikoltam, nehogy kihulljon már a hajam meg a fogam
Remélem nem lesz semmi gond már kivan nyitva az ablak, a kinti szemetesbe meg ki lett dobva a hőmérő meg higanymaradvány.
A hivatalos teendő-lista kissé túlzó, de hát én is ezt írnám ha főállásban kellene a szabályszerű eljárást leírni.
Régen is törtek el lázmérők szép számmal és nem csináltak ilyen ügyet belőle. Vannak elektromos kapcsolók, vegyi technológiák, amelyek jóval több Hg-t használnak fel jól vagy rosszul. (A szüleim cégénél tonnányi Hg tűnt el, mégsincs bajuk.)
19:20 - Legyünk pontosabbak akkor, mert ez a semlegesítő hatású érdekesen hangzik.
A kén és a higany reakcióba lépnek, és higany-szulfid lesz belőle, amivel már nincs probléma. Jó bőven kell rászórni kénport, mert nem gyors reakció, 1-2 órát érdemes ráhagyni minimum.
Mivel otthon nem szokott lenni kénpor, ezért érdemes kiszellőztetni és összeszedni a cseppeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!