Oltassak vagy ne?
Idopontom van Pfizer oltasra de annyira felek,nem merek elmenni…
Orak ota olvasgatok rola,sok rossz mellekhatasrol es olyanrol is,mikor nem lett semmi baja az embereknek
Nem tudom mit csinaljak…
Az oltás nem csodaszer, attól még jönnek az újabb variáns ok amik kikerulik.
Akkor leszek nyugodt ha legalább olyan szintű, minőségű és hatasossagu gyógyszereket fejlesztenek ki mint a HIV ellen alkalmazott antivirális gyógyszerek.
A védőoltás csak megelőzés (már akinél) és úgy tűnik most az Omikron al is hogy ez a covid mindig egy lépéssel előttünk jár. Most három hónapig fejlesztik a vakcinát ami alatt le fogja tarolni a világot ez az új Omikron.
A HIV vírus ellen tüneti kezelés van, a szaporodást a szervezetben lecsökkenti, de nem szünteti meg a problémát. Nincs ellene védőoltás, ami viszont megszüntetné. A koronavírus ellen viszont van. Mivel nem értesz a vírusokhoz, azt sem tudod hogy néz ki a genetikai anyaguk, azt sem rudod, hogy az omikron variáns miben más, mint a korábbi. Egy tudatlan teljesen joggal gondolja, hogy ez kikerüli az oltást és hasonló marhasagok, de attól ez még nem lesz igaz.
Az oltás jól vizsgázott, sokkal kevesebben kerülnek lélegeztetőre, a kórházban kezelt betegek közül meg kb. 5-ből 1 az oltott, ami jó arány, csak persze a tudatlanok képtelenek fejleszteni magukat, ha már nincsenek képben a témát illetően
"Honnan tudod, hogy tényleg nem fog okozni hosszútávon semmilyen bajt az oltás"
Mivel ismerem a technológiáját, így pontosan tudom hogy működik, veled ellentétben. És nem, ez nem feltételezés, mint a te gagyi, tényekkel alá nem támasztható konteóid, hanem tudomány.
Hagyjátok már ezt a sok sz*rt.
A kérdező oltatta magát, a kérdés meg erről szólt.
Semmilyen mellékhatásom nem volt. Még oltások után se. Egyik alkalommal se. Annyi volt, hogy 1 napig fájt egy kicsit a kezem, de ez amiatt van, mert ugye izomba adják. Nem volt se fejfájás, se láz, se hidegrázás, se rossz közérzet. Tök jól éreztem magamat, mintha mi sem történt volna. Azok után sem lett semmi gond.
Egyik ismerősömnek sem volt semmi a Pfizertől.
A legtöbb dolog, amit a neten olvasol, az csak oltásellenes lejáratókampány és semmilyen alapja nincsen. Én is olvasgattam, meg nézegettem a facebook csoportot.
Ebbe a csoportba több vicces képet is láttam, hogy például valaki feltöltött valamilyen képet, hogy kiütései lettek -> azt a képet szépen google keresőbe visszakerestem és meg is lett, több évvel ezelötti fórumra feltöltött kép. :D
A vicces az volt, hogy HIV által okozott fényképeket töltögettek fel. Úgyhogy nem kell mindent elhinni az ilyen csoportokban.
Kedves 27-es! Igaz az egy hetet tulhaladtam, de szerencsere semmilyen mellekhatast nem tapasztaltam miota megkaptam az elso oltast!
Remelem a masodiktol se doglok meg,de ha igen az sem baj jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!