Az oltottak miért félnek az oltatlanoktól?
Nemrég láttam egy videót, egy repülőgépen játszódott indulás előtt. Az egyik utas kikérte magának, hogy olyan ember mellé kapott helyet, aki nincs beoltva. Elkezdett hisztizni, hogy hogyan lehet ez, és márpedig ő nem fog így utazni, hogy oltatlan utas ül mellette. - Kérdezem én... Hogy ha ő be van oltva, akkor mégis mitől fél? Nem az az oltatlan ember fogja okozni a vesztét, hiszen jó eséllyel egészséges, és negatív teszt nélkül nem is utazhat. De ez hagyján. Aki viszont be van oltva, az ugyanúgy fertőzhet, úgyhogy lehet pont a fordított lehetőség állna fenn itt, mégpedig, hogy ő lehet tünetmentesen utazik, de megfertőzheti a szerencsétlent mellette...- Ennek pedig baja volt, hogy egy olyan ember ül mellette, aki nincs beoltva. Hisztizett mint állat, a stewardessek nem tudták megnyugtatni. Majd jött a hátra jött pilóta, és megmondta a szemébe teljesen nyugodt hangnemben, hogy az ő járatán nem lesz diszkrimináció, és hogy szálljon le a gépről. A nő megsértődött és leszállt.
Na ez szerintem egy jó példa volt ide, de van ezen kívül rengeteg. Én csak tényleg nem értem, ha valaki be van oltva, annak mi félnivalója van egy oltatlantól. Szerintetek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!