Miért nem lesznek betegek az oltatlan ismerőseim és miért temetik már a 4. oltott ismerősömet?
Nekem meg az egesz csaladom (legalabbis akikkel tartom a kapcsolatot, ez 15 fo, vegyes korosztaly, 16-85 kozott) be van oltva+ A tagabb haveri korombol is mindenki, egy ember kivetelevel (ez 20 fo) es senki nem halt meg. Ellenben mondjuk covidban 2 idos rokonom igen, de mindegy.
Nyilvan nem reprezentativ minta, de ilyenkor mi van kerdezo?
Az oltasellenesek szerint az oltottak hullanak, mint a legyek. Hat en nem ezt tapasztalom, de biztos igy van. Vagy nem.
Ez most komoly, hogy az oltott ismerőseid hullanak, mint a legyek? Ráadásul tudod is mindről, hogy melyik oltást és mikor kapták, amilyen jól tájékozott vagy.
Hát rólam anyám sem tudja, hogy mivel vagyok beoltva...
14
Én nem vagyok oltásellenes, 2 kínait adattam be, de többet nem fogok és konkrét nem azért mert ellenzem, hanem elkaptam így is és a vérvizsgálat szerint 1321 U/ml az antitestjeim szintje. A saját háziorvosom mondta, hogy nem kell beoltatni magam többet, védett vagyok.
Azt ugye tudod, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az oltástól lett a tüdőembóliája?
Amúgy lehet nálatok ez így jött ki, bármi rejtett betegség is vezethetett ehhez. Az ismerősi körömben nem igen haltak meg. Nagymamám sógora áprilisban halt meg, frissen oltva coviddal. Felesége pedig szövődményekkel küzdött sokáig, de azóta is él, ő kórházba sem került. Kettejük között annyi volt a különbség, hogy a felség csak köszvényes, míg a másik oldalon vérnyomás probléma és cukorbetegség volt… Vagy 2 hete egyik barátnőm apukája, neki leukémiája volt. Semmi covid. Egyáltalán nem biztos, hogy ország szinten csak az oltottak halnak meg. Van aki teljesen másban, van aki bármilynek a szövődményében, van aki a kórházban fertőzés miatt vagy csak feladta az életet…
Az egyetemen nálunk kötelező az oltás, minden is van a társaságban, mindenki él és virul. Sőt, én még kb 10 éve H1N1-et is kaptam. Akkor nem volt nagy fesztivál az oltásból
Az én ismeretségi körömben egy haláleset volt tavasszal Covid fertőzés következtében, 12 nap kórházi kezelés után (oltatlan, 58 éves, cukorbeteg és magas vérnyomásban szenvedő, és - számomra ugyanilyen megrázó módon - ketten haltak meg (tudomásom szerint minden alapbetegség nélkül, 48 és 52 évesen) két különböző, mRNS típusú oltás első dózisa után. Egyik másnap hajnalban, úgy, hogy már pár órával az oltás után nagyon nem jól érezte magát, a másik pedig az oltást követő második napon.
Nyilván nem tudhatom, hogy volt-e ok-okozati összefüggés az oltás és a haláluk között, de azért számomra elgondolkoztató, hogy egyiküknél - annak ellenére, hogy otthon halt meg, kevesebb, mint 24 órával az oltás után - kapacitás hiányra hivatkozva nem nem történt boncolás. (A másik esetében pedig nem tudom, hogy történt-e, és azt sem, hogy mit állapítottak meg a halál okaként.)
De nyilván tisztában vagyok vele, hogy - ahogy a te ismeretségi köröd sem, úgy az enyém sem statisztikailag reprezentáns minta, amiből lehetne messzemenő következtetést levonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!