Ha én csak kettő vakcinával vagyok beoltva akkor tulajdonképpen én most az oltatlanok csoportjába tartozom?
Magyar közlöny:
"(1) A Miniszterelnökségen, a Miniszterelnöki Kabinetirodán és a Miniszterelnöki Kormányirodán foglalkoztatott
– az állampolgárok egészségének és életének megóvása és a közfeladatok akadálytalan ellátása érdekében – köteles
a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás emlékeztető dózisát (a továbbiakban: védőoltás) egydózisú oltóanyag
esetén az első dózis felvételét, kétdózisú oltóanyag esetén a második dózis felvételét követő 180. napig felvenni.
(2) Aki e rendelet hatálybalépésekor az (1) bekezdés szerinti központi kormányzati igazgatási szervnél foglalkoztatási
jogviszonyban áll, és az egydózisú oltóanyag esetén az első dózis felvételétől, kétdózisú oltóanyag esetén
a második dózis felvételétől számított 180 nap e rendelet hatálybalépésekor már eltelt, az (1) bekezdéstől eltérően
2021. november 30. napjáig köteles a védőoltást felvenni.
(3) Ha az (1) bekezdés szerinti határidő e rendelet hatálybalépését követő 15 napon belül áll be, a védőoltás
felvételének határideje 2021. december 5. napja."
Ha nem veszed fel a harmadik oltást akkor hamarosan hivatalosan is oltatlan leszel.
"A kormány határozott szándéka, hogy az oltási igazolvány érvényessége a harmadik oltáshoz kötődjön."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!