Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az embereket miért nem riasztj...

Az embereket miért nem riasztja vissza a hosszútávú egészségkárosodás esélye (COVID)?

Figyelt kérdés
2021. dec. 14. 11:24
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező.

Ha már a félresiklott immunválaszról írsz.

Akkor induljunk ki ebből. Tehát x személy beadja magának x oltást. A félresiklott immunválasztól mellékhatások lesznek. Plusz ha még az oltás nem működik rendesen s elkapja a, Covidot mert el lehet kapni oltottként is. Akkor szenvedjen a félresiklott immunválasztól kialakult mellékhatásoktól, ehhez társul még a Covid is s pluszba ugye a poszt Covid. Ez ha azt nézzük 3x kockázat. Míg a Covidot ha elkapja akkor csak 2. A legtöbben már tünetmentesen el is kapták.

2021. dec. 14. 15:42
 32/46 anonim ***** válasza:
18%

"Viszont az, hogy 2-3 oltás után is lehet középsúlyos/súlyos megbetegedés, vagy akár halál is, egyáltalán nem megnyugtató szerintem. Az én mércém szerint akkor hatékony az oltás, ha ezeket megakadályozza 100%-ban."

Bármelyik oltásra ráhúzható ez. A gyerekkori oltások sem védenek már felnőtt korban (max. talán az MMR). Remélem felszólalsz a BCG oltás ellen is, hiszen az sem 100%-os, sőt.

Szóval elég bullshit duma, hogy ha nem 100%-os az oltás, akkor kuka és tilos használni.

2021. dec. 14. 15:45
 33/46 anonim ***** válasza:
92%

32

Persze végülis összehasonlításban perfekt le a kalappal.

Aki a gyerekkori oltásokkal hasonlítja össze ezeket. Bravissimo. Ez kb. olyan mintha Magyarországot hasonlítanád az USA-val vagy a forintot az euróval kb.

Ez nem hasonlítható össze sem a gyerekkori oltásokkal több szempontból sem.

Azokból nem kell minden évben 2-3-4 oltást beadatni hogy védve legyen az ember. Ezt kb. az influenza elleni oltással lehetne hasonlítani illetve még azzal sem mert abból is elég 1 évente.

2021. dec. 14. 16:36
 34/46 anonim ***** válasza:
96%

32 most komolyan nem látod a különbséget évi 3-4-szer ismétlendő oltás, és aközt amit évek múlva kell ismételni, vagy csak önigazolást keresel, és szándékosan hagysz ki részleteket?

Ez olyan mintha azt állítanánk, mivel a covid oltástól (nem tudom melyik) halt meg ember, akkor olyan mint a t61.

2021. dec. 14. 16:40
 35/46 anonim ***** válasza:
0%

:)

"Az oltások nem elég hatékonyak, ha megbetegedhetsz súlyosan is, akkor ugyanúgy kialakulhat (bár ahogy látni lehet, enyhébb esetében is) bármilyen poszt-covid jelenség.

Én speciel azért nem oltatom magam, mert nem győzött meg egyik covid vakcina sem. Nem hatásos eléggé, nem eredményes, nem akadályozza meg sem a fertőzés terjedését, sem a súlyos megbetegedést."

Ez volt az állítás, erre reagáltam. A gyerekkori oltásokra is igaz, hogy nem védenek 100%-osan se a fertőződéstől, sem a súlyos lefolyástól, sem a halálozástól. Nem arról, volt szó, hogy hány oltás kell belőle.

"Azokból nem kell minden évben 2-3-4 oltást beadatni hogy védve legyen az ember. Ezt kb. az influenza elleni oltással lehetne hasonlítani illetve még azzal sem mert abból is elég 1 évente."

Gyerekkori oltásokból is van olyan, amiből 5-6 db kell a teljes immunizáláshoz, és még akkor sem leszel életed végéig védett. Az influenza oltás pedig nem 1 évre, hanem 1 szezonra érvényes, azaz november-április időszakra. De ha már ennél vagyunk, akkor a #24 szerint ez sem ér fabatkát sem, hiszen csak 40-60% a hatékonysága. Ennek ellenére időseknek, gyerekeknek meg egészségügyben dolgozóknak kifejezetten ajánlott.

2021. dec. 14. 18:49
 36/46 anonim ***** válasza:
78%
#19: A statisztikákat hamisítják. Az összes oltás mellékhatást eltussolják, míg a covidhoz még az autobalesetben elhunyt, de pozitív tesztet produkálókat is hozzáírták. Ezt maga Gulyás Gergely ismerte be.
2021. dec. 14. 19:05
 37/46 anonim ***** válasza:
91%
35. Csak egy kérdés. A populáció hány százaléka oltat influenza ellen/év? Mekkora az arány oltott és oltatlan emberek között 0,5%-95%? Ha érted hogyan működik az emberi szervezet, ill a nyájimmunitás akkor azt érted miért írtam ezt.
2021. dec. 14. 20:09
 38/46 anonim ***** válasza:
*0,5%-99,5%
2021. dec. 14. 20:10
 39/46 anonim ***** válasza:
4%
~5% veszi fel az influenza oltást / szezon. Az, hogy a gyerekkori betegségek nincsenek köztünk, az a 100%-os átoltottság miatt van. De attól még, ha valaki 30-40-50 évesen találkozna egyik ilyen betegséggel, nem biztos, hogy megúszná és nem szorulna semmilyen kezelésre.
2021. dec. 14. 20:25
 40/46 Csocso2 ***** válasza:
4%
Én is addig fontolgattam az oltást amíg elkaptam a vírust. Ebből kórház lett, nagyon komoly post Covid problémákkal. A tüdőm kb olyan mintha 40 éve kemény szivaras lennék, habár soha nem szívtam több mint 5 cigarettát életemben. Amikor azt hittem, hogy könnyen megúsztam és milyen jól megy a felépülés akkor jött a légmell és műteni nem tudják mert túl korai a betegség után. Így szépen becsövezve várom hátha magától begyógyul a lyukas tüdő, ellenkező esetben még egy hónap várakozási idő a műtéti. Tehát jobb lett volna oltakozni....
2021. dec. 14. 20:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!