Az embereket miért nem riasztja vissza a hosszútávú egészségkárosodás esélye (COVID)?
Kérdező.
Ha már a félresiklott immunválaszról írsz.
Akkor induljunk ki ebből. Tehát x személy beadja magának x oltást. A félresiklott immunválasztól mellékhatások lesznek. Plusz ha még az oltás nem működik rendesen s elkapja a, Covidot mert el lehet kapni oltottként is. Akkor szenvedjen a félresiklott immunválasztól kialakult mellékhatásoktól, ehhez társul még a Covid is s pluszba ugye a poszt Covid. Ez ha azt nézzük 3x kockázat. Míg a Covidot ha elkapja akkor csak 2. A legtöbben már tünetmentesen el is kapták.
"Viszont az, hogy 2-3 oltás után is lehet középsúlyos/súlyos megbetegedés, vagy akár halál is, egyáltalán nem megnyugtató szerintem. Az én mércém szerint akkor hatékony az oltás, ha ezeket megakadályozza 100%-ban."
Bármelyik oltásra ráhúzható ez. A gyerekkori oltások sem védenek már felnőtt korban (max. talán az MMR). Remélem felszólalsz a BCG oltás ellen is, hiszen az sem 100%-os, sőt.
Szóval elég bullshit duma, hogy ha nem 100%-os az oltás, akkor kuka és tilos használni.
32
Persze végülis összehasonlításban perfekt le a kalappal.
Aki a gyerekkori oltásokkal hasonlítja össze ezeket. Bravissimo. Ez kb. olyan mintha Magyarországot hasonlítanád az USA-val vagy a forintot az euróval kb.
Ez nem hasonlítható össze sem a gyerekkori oltásokkal több szempontból sem.
Azokból nem kell minden évben 2-3-4 oltást beadatni hogy védve legyen az ember. Ezt kb. az influenza elleni oltással lehetne hasonlítani illetve még azzal sem mert abból is elég 1 évente.
32 most komolyan nem látod a különbséget évi 3-4-szer ismétlendő oltás, és aközt amit évek múlva kell ismételni, vagy csak önigazolást keresel, és szándékosan hagysz ki részleteket?
Ez olyan mintha azt állítanánk, mivel a covid oltástól (nem tudom melyik) halt meg ember, akkor olyan mint a t61.
:)
"Az oltások nem elég hatékonyak, ha megbetegedhetsz súlyosan is, akkor ugyanúgy kialakulhat (bár ahogy látni lehet, enyhébb esetében is) bármilyen poszt-covid jelenség.
Én speciel azért nem oltatom magam, mert nem győzött meg egyik covid vakcina sem. Nem hatásos eléggé, nem eredményes, nem akadályozza meg sem a fertőzés terjedését, sem a súlyos megbetegedést."
Ez volt az állítás, erre reagáltam. A gyerekkori oltásokra is igaz, hogy nem védenek 100%-osan se a fertőződéstől, sem a súlyos lefolyástól, sem a halálozástól. Nem arról, volt szó, hogy hány oltás kell belőle.
"Azokból nem kell minden évben 2-3-4 oltást beadatni hogy védve legyen az ember. Ezt kb. az influenza elleni oltással lehetne hasonlítani illetve még azzal sem mert abból is elég 1 évente."
Gyerekkori oltásokból is van olyan, amiből 5-6 db kell a teljes immunizáláshoz, és még akkor sem leszel életed végéig védett. Az influenza oltás pedig nem 1 évre, hanem 1 szezonra érvényes, azaz november-április időszakra. De ha már ennél vagyunk, akkor a #24 szerint ez sem ér fabatkát sem, hiszen csak 40-60% a hatékonysága. Ennek ellenére időseknek, gyerekeknek meg egészségügyben dolgozóknak kifejezetten ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!