Az embereket miért nem riasztja vissza a hosszútávú egészségkárosodás esélye (COVID)?
Mert jobban félnek a.... hosszútávú egészségkárosodástól, amit az oltás okozhat.
Cseberből vederbe:D
AMúg ytök jogos a kérdésed. Sok ismerősöm mondta, hogy "áh, nem oltatom be magam, hallottam rosszat az oltásról"... aha.. és a betegségről nem hallottál rosszakat?:D
Igazából más gondolatmenetet követnek, máshol látják a nagyobb rizikót.
Mert a rézfaszúbagolyban is addig hisznek, amíg meg nem szokják, és rá nem jönnek, hogy nem is visz el.
Számos ismerősöm volt covidos, aki nem halt bele, annak nem lett utána három lába, meg zöld szemfehérje, sem májhápogása.
Szerintem elég ijesztő, hogy meghalhat az ember. Nem tudom minek még ilyen baromsággal tolni a propagandát
Leginkább azért, mert senkit nem ismerek akinek maradandó betegsége lenne utána. Gyakorlatilag mindenki átesett már rajta, legfeljebb nem tud róla.
Én mondjuk észrevettem mert jó szarul voltam, kb annyira viselt meg, mint 2-3 évente egy durvabb vírus.
Miért csinálják ezeket, miközben tudják, hogy ártalmasak?
- pia
- cigi
- drog
- extrém sportok
- gumi nélküli szex
- nagyvárosban lakni
- fegyvert nem viselni
Mert nagyon ködös ez az egész covid téma, teljesen véletlenszerűen lesz valakinek posztcovid baja, vagy simán kerül lélegeztetőre, de tényleg.
Az elején még az erős immunrendszerű emberek megvoltak nyugodva, főleg miután felvették az oltást, aztán ebből a csoportból is kerültek kórházba emberek.
De ott van a másik csoport, akik full egészségtelenül él, oltása sincs, és megússza egy kisebb "influenzával".
Az orvosok nem tudnak biztosat mondani, csak találgatások, javaslatok vannak.
Még mielőtt valaki nekem esne: 1 hónapja már be vagyok oltva.
Én mondjuk egy éve csak alapízeket érzek és hetente 1-2 alkalommal rámjön egy brutális fejfájás. Korábban évente 1x ha volt ilyen fejfájásom.
Szóval szerintem nem túl előnyös elkapni ezt a szart.
De tökre megértem, hogy aki nem találkozott ilyen esettel, az nem hiszi, hogy bármi baja lehet utána. De ez mindig is így volt, az ember csak akkor eszmél rá saját esendőségére, amikor mellette valaki csúnyán pofára esik. Okos ember más hibájából tanul, a hülye a sajátjából sem. Szóval aki okos, még annak is tapasztalnia kell, ha ez nincs meg, humbugnak hiszi az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!