Igen oltattam. Voltam beteg az oltások előtt is az oltások után is. Amint lehet oltatok 3x-ra is. Gondolom nem kell ecsetelnem a különbséget, hiszen úgyis mindenki jobban tudná hogyan éreztem magam a betegség alatt. Nekem továbbra is teljesen mindegy, hogy oltattok-e vagy sem. Nem tekintek úgy az oltatlanokra, mint a pestisesekre. Felveszem a maszkot ha kell, tartom a távolságot, fertőtlenítek, bár ezeket a dolgokat más esetben is kellene alkalmazni.
Több embert ismerek a közvetlen környezetemből, akik fennhangon hirdették az oltásellenességüket és politikai kérdést csináltak az ügyből, majd megbetegedtek, kórházba kerültek és nem élték túl. Középkorú, egészséges, krónikus betegség nélküli emberek, akik azt gondolták, hogy az ő szervezetük nehogy már ne bírna el bármivel is, nemhogy egy influenzának csúfolt betegséggel. Egyiküket 40 évesen elvitte egyik napról a másikra, míg a 70 éves édesanyja túlélte. Egy másik esetben az ismerősöm mindkét szülője elhalálozott két hét leforgása alatt, mire a hölgy rábírta magát az oltásra. A hétvégén tüdőgyulladással került kórházba az egyik kimondottan oltásellenes ismerősöm, fulladt, gépre tették de már nem jött ki. Nem tudom vajon gépre kapcsolva meggondolhatták-e magukat. Vagy érezték-e azt, hogy bármit megtennének csak meggyógyulhassanak. Mondanom sem kell, hogy nem lepődtünk meg túlzottan... ilyenkor azt hiszem az ember nem sopánkodik csak mérlegeli a tényeket: Megtett mindent a megelőzés érdekében? Oltva volt? ja nem, egyáltalán nem... hát akkor mondhatni magának kereste a bajt. Kár lenne kooperálgatni rajta.
Tényleg 2 éve megy ez a mizéria és van aki még mindig nem veszi komolyan. Nyilván ettől még nem fog oltatni aki ellene van, nem is kell. Mindenki el tudja dönteni mit szeretne, mit hajlandó bevállalni de hangoztatni szerintem nem kellene vagy politikai kérdést csinálni ebből az egészből mert ha beüt a sz*r nagyon ciki.
Az oltás csak az üzletről szól. Ez ezer százalék. Én pakoltam nemrég covid teszt szállitmányokat és rengeteg van belölük tonn számra rendelnek és rendeltek. Az egész covid járvány az üzlet miatt csinálják. Mit gondoltok a politikusok körében miért szavazták meg azt hogy nem lesz nekik kötelező az oltás? Az oltási bizniszben rengeteg pénz van. Sajnálom ha valaki ezt nem igy látja. Nyilván egy virustol mindig fél az ember igy az elején beletették az emberek fejébe hogy ilyen olyan veszélyes ez a járvány. Aztán a teljes lezárások mintha valami pusztitó járvány lett volna. Aztán jöttek a vakcinák. Hatalmas üzlet van benne. És ahogy látom itt néhány kommentelőt akik az oltás mellett állnak jól is csinálják ezt az üzletet akik ezeket kitalálták.
Tetszik az 1# válasz 🙂! "a lepontozás nem véd meg a covidól"
Amúgy én azt gondolom érdemes felvenni az oltás t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!