Érdemes lehet pár hónapot kivárni a 3.adag Pfizer felvételével ?
Végül én is elkaptam pár nappal a kérdés kiírása után, szóval egyelőre így is úgy is várnom kell a harmadik adaggal. Amúgy eléggé enyhe tünetekkel mentem át rajta: 2-3 napig kis hőemelkedés, levertség, ilyesmi. Ja és a szaglásom, ízlelésem még most sem az igazi.
No meg közben elvileg az EU is berendelte a vakcina módosítását:
„Von der Leyen közölte: az uniós tagállamok 180 millió extra adag módosított vakcina megrendelését kezdeményezték a BioNTech/Pfizer cégtől az omikron variáns elleni küzdelem érdekében. Hozzátette, hogy a májusban kötött harmadik beszerzési szerződés szerint a két vállalatnak 100 napja van arra, hogy kérés esetén kifejlessze a variánskövető vakcinát.”

Én is azt akartam írni, hogy ha eddig nem akkor az omikron miatt épp most időszerű lenne, hogy ideje is maradjon kifejteni a hatását.
De ha épp most lettél covidos, akkor mindegy, vagy lehet, hogy nem is ajánlott ilyenkor. Jól tudom?
Azt olvastam hogy covid után minimum 3, max. 6 hónapot ajánlott várni a következő emlékeztető oltással.

Felvenni fel lehet pár hét után is, de ha igazoltan átesett az ember a covidon akkor mi értelme van az emlékeztető oltásnak ennyire hamar, miután hónapokra elegendő védettség alakult ki a szervezetben a fertőzöttség következtében??

Az alapján, amit jelenleg tudunk az omikronról:
Mire ideérne a felújított oltás, az omikron hullám már rég lefut. Ezért most kell cselekedni, hogy a lehetséges kockázatokat minimalizáljuk. A jelenlegi adatok alapján egy Pfizer vagy Moderna harmadik oltással lesz a legjobb esélyed fertőzés nélkül megúszni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!