Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mennyire erős az immunrendszered?

Mennyire erős az immunrendszered?

Figyelt kérdés

2021. nov. 30. 18:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Nagyon
2021. nov. 30. 18:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Még én is félek tőle annyira.
2021. nov. 30. 18:35
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

Szerencsére semennyire, így is vannak autoimmun-jellegű nyűgjeim.

2.

Sokan vannak olyan betegek, akiknek tényleg van félnivalójuk tőle.

2021. nov. 30. 18:40
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát a tököm tudja, de a negyedik hullámot élem át oltatlanul, panasz nélkül (úgyis erre megy ki a játék), az utolsó táppénzes papíromat meg több mint hat éve adtam le egy gerincműtét után.

Szóval, ja.

2021. nov. 30. 19:04
 5/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Az immunrendszer működése attól még lehet jó, hogy elkapsz valamilyen fertőzést, csak gyorsan reagál a szervezeted, hamar leküzdi komoly szövődmények nélkül. Legtöbben azt gondolják, hogy nem kaptak el semmit évek óta, nem kellett betegszabira menni, nem volt lázas, ami nagyon jó, csak nem biztos, hogy ez az immunrendszer erősségét jelzi.
2021. nov. 30. 20:02
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

Ypszilon1980

Hogy-hogy nem?

Nekem nagymamám volt, aki 5-10 évente kapott el valamit, általában az én nyavalyámat (ő nevelt). Sőt, kb. 10-15 éves koromig semmit se kapott el. Csak utána, már rákosan 5 évente valamit.

"Cserében" rosszul is működött az immunrendszere, nagyon súlyos allergiás asztmája volt.

Nekem nincs allergiám elvileg (bár legutóbb vérből nézték, az nem tudom, mennyit ér), az oltás után nincs oltási reakcióm, a szervezetem alig termel ellenanyagot, betegen sohasem vagyok fáradt, levert (kivéve lázasan, ami ritkán van), havonta-kéthavonta vagyok beteg és gyakorinak mondanám a szövődményeket is (ilyen krónikus valamik). Bár van egy alapbetegségem, a reflux, ugye a sav felmaradja a nyálkahártyát, állítólag még tüdőgyulladást, fülgyulladást is okozhat. Nekem odáig nem megy el a dolog, de sokszor vagy nem veszem észre, hogy kezdődő megfázásom van (csak a környezetnek tűnik fel, hogy máshogy krákogok), vagy nem tudom, hogy ez megfázás szövődmény vagy csak a reflux. De 1-2-3 évente tényleg kialakul a nátha nyomán arcüreggyulladás vagy hörghurut, amire antibiotikumot kell szednem (arra jól szokott reagálni).

2021. nov. 30. 20:13
 7/11 anonim ***** válasza:
40%

Hatos, szerintem valamit rosszul értelmeztél.

Nekem kezelt magas vérnyomásom van 9 éve, és nyertem egy 4#-es parlagfű allergiát (keresztallergiákkal együtt) 6 éve, de ezekről tudunk, és kezeljük.

Ezért is írtam azt, hogy a tököm tudja, mert gyógyszerekkel támogatjuk az immunrendszert.

Az erős immunrendszer nem azt jelenti, hogy valaki halhatatlan/sérthetetlen lesz.

Üdv.: #4

2021. nov. 30. 20:28
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

7

Ezt nem is állítottam sehol sem. :)

2021. nov. 30. 20:32
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Fogalmam sincs. Nem hiszem, hogy ez objektíven mérhető
2021. dec. 1. 06:34
 10/11 anonim ***** válasza:
3 alatt alatt kinyírta a koronavírust
2021. dec. 16. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!