A következő népek honnan jutottak elég D vitaminhoz? /Mitől volt erős immunrendszerük?
Azt olvastam, hogy a D vitamin az úgymond legfontosabb vitamin ami védi az immunrendszerünket.
És ez modern kor betegsége, hogy nincs bennünk elég D vitamin. Valamint volt egy mondat "A déli országok napozással, az északiak pedig halfogyasztással pótolták".
Viszont mi volt azokkal akik nem tartoztak egyikbe sem?
Néhány példa: a mai USA, Kanada, Kelet-Európa, Szibéria, Mongólia, Kína.
Nyilván télre gondolok.
Ezeken a helyeken nem volt télen sok nap, hal sem sok (legalábbis nem annyi mint az Északi népeknél), mégsem hallottam semmi olyat, hogy itt gyengébb lett volna az emberek immunrendszere.
Sőt a háborúkban ugye az orosz telet nem bírták a nyugatiak...
És ezekből a területekből alakult ki úgymond 3 szuperhatalom.
Ha a kérdésre nincs pontos válasz, akkor vagy nem a D vitamin védi leginkább az immunrendszert, vagy pedig van valami más hasonló jótékony hatással rendelkező tápanyag vagy bármi ami ezeknek a népeknél adott volt.
A modern kor előtt a legtöbb népnél kevés volt a vegetariánus.
India pedig meleg terület, ott hozzájuthattak tejtermékekből + napsütésből.
Szerintem van akinek adott napfény mellett több termelődik, míg másoknak kevesebb, illetve a tojássárgája is d vitamin forrás.
1 tojás 20IU
Azért a legtöbb népcsoport valamilyen víznyerő hely melett telpedett le. Ott van hal.
Nyáron meg süt a nap. Mindehol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!