Miért van az hogy állítólag az oltástagadók többsége alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezik mint az oltáspártiak?
#25# szerintem ez semmi más, csak a goebbelsi propaganda:
1.Kerüld az elvont gondolatokat, és az érzelmeket vedd célba!
2. Kevés üzenetet küldj, de azokat folyamatosan sulykold!
3. Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!
4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!
5. Folyamatosan kritizáld az ellenfeledet!
6. Keress egy ellenségképet, és folyamatosan rágalmazd!
Mit jelent szerinted az, hogy "oltástagadó"?
Az általad linkelt felmérésben nem vizsgálták, hogy az oltást elutasítók milyen iskolai végzettségűek. Csak azt, hogy a népszerű "konteók" elfogadása valamelyest csökken a magasabb végzettség felé haladva.
[link] 83. oldal:
"Az összes összeesküvés-elmélet esetén egy végzettségi trendet láthatunk: az alacsonyabb végzettségi szintek felé haladva növekszik az adott elmélet elfogadási szintje. Ez a minta a Kína-elmélet esetén volt az egyik leglátványosabb. A legfeljebb 8 általánost végzettek körében 5,1 pont volt az elméletre adott átlagpontszám (47% inkább elutasítja, 41% inkább elfogadja az elméletet). Hasonlóan magas volt az elmélet elfogadása a szakmunkás végzettségűek között (5 pont, 49% vs. 41%). Az érettségizetteknél már átlag alatti volt ez az érték (4,7 pont, 55% vs. 35%), míg a diplomások között kimondottan kevesen hittek a Kína-elméletben (4,1 pont, 63% vs. 28%)."
A többi "összeesküvés-elmélet" esetén nem közölték, mekkora volt a különbség az alacsonyabb és magasabb végzettségűek között, de többnyire ennél kisebb.
Az utolsó oldalon részletesen kifejtik, milyen tényezők befolyásolják leginkább a "konteókba" vetett hitet az iskolai végzettségen kívül, amely hit a legutóbbi felmérés óta nőtt.
- egy kétdiplomás oltásszkeptikus
"Én tegyek a közösségért, más meg tesz rá nagyívben, mert Ő vele nem lehet kib...ni, mert majd meddő lesz, meg majd X év múlva számos problémája lesz ebből?"
Legtöbbet azzal teheted most a közösségért, ha nem dőlsz be a divide et impera (oszd meg és uralkodj) politikájának, és felismered, hogy nem az az "ellenség", akiket most annak próbálnak beállítani.
32. vagyok, most láttam a 16. választ és elolvastam a cikket.
"Nagy különbséget mértek a felsőfokú és az alapfokú végzettséggel rendelkező emberek között, a diplomások több mint 86 százaléka, míg a legfeljebb általános iskolát végzettek 55,5 százaléka nyilatkozta azt, hogy igényli az oltást."
Ebből nem derült ki, milyen okból kérték az oltást. Én ismerek több olyan embert, akik tavasszal azért oltatták be magukat, mert a munkájuk miatt szükségük volt a kártyára, és egyáltalán nem nevezhetők "oltáspártinak". Az "oltakozási kedv" sajnos egyáltalán nem csak kedv kérdése...
A Policy Solutions kutatása szerint a beoltottak 51%-a ellenzi a kötelező oltást.
"Miért kérdezed? Ha mondjuk beoltattam is magam, attól még érezhetek szolidaritást és empátiát az egészségügyis ismerőseim felé, akik kényszerítve lettek, vagy bárki felé, aki zsarolva érzi magát. Az nem szabad döntés, hogy választhatsz "A" és "B" között, de ha "B"-t választod, akkor jól megverünk. (Csak egy hasonlat.) Szabad választás az, hogy bármelyik mellett dönthetsz, és annak nem lesz megtorlás a következménye."
Válaszolj a kérdésre, kérlek. Utána elmondom, hogy miért kérdeztem.
"Ebből nem derült ki, milyen okból kérték az oltást."
Így van, attól, hogy valaki "igényli az oltást", még nem feltétlenül oltáspárti. Csak nem volt más választása. Ez is egy óriási manipulatív ferdítés a térítők részéről.
"Válaszolj a kérdésre, kérlek. Utána elmondom, hogy miért kérdeztem."
Olyan a kérdésre, hogy oltakoztam-e, nem válaszolok, és nem azért, mert titkolnivalónak tartom, ha igen / ha nem, hanem elvi okokból. Itt az emberek egymásnak uszítása a probléma, és ez nem oltottság / oltatlanság kérdése, hanem, hogy felismerjük-e és hagyjuk-e.
Béci, ennél hülyébb példákat még sosem láttam :) Most komolyan, munkáskesztyű meg monitor? :D
A felsoroltakból egyiket sem adják be a bőrünk alá injekcióként. És szerintem egyiktől sem dobta fel a talpát senki 1 napon belül. Elég nagy különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!