Érdemes beadatni az influenza elleni oltást? Milyen alapbetegséggel adatjátok be?
Nálam az első 2 COVID oltás nem termelt elegendő antitestet. A harmadik hatékonysága is csökkent, részben mert delta van, részben mert olyan, mintha első lenne, egy gyenge szervezetnek főleg.
Ha a kettőt egyszerre kapom el, akkor szép kis esélyem van a citokinviharra.
Ha túl is élem az egészet, pár hónap a lábadozásról fog szólni.
Ti beadatjátok?
Kérlek, hogy CSAK vakcinapártiak írjanak, mert a többiek érveit ismerem, csak nem érdekel jelen esetben.
Kérlek, azt se írjátok meg, hogy hány éve nem kaptatok el semmit meg hány éve nem adatjátok be, mert most nem segít rajtam. :)
Én 27 éves vagyok nincs alapbetegségem, de évek óta mindig beadatom, mert sokat vagyok emberek között, de amúgy is beadatnám, mert semmi hátránnyal nem jár.
Most terhes vagyok, ami fokozott kockázatot jelent, úgyhogy értelem szerűen most is megkaptam.
Kolleganőm megszívta, életében először beadatta 1 évvel ezelőtt, azóta folyamatosan allergiás reakciói vannak (kiütések meg ilyesmi). A beadatása után pár hétre rá kezdődtek, aztán erősödött. Antihisztamint szed egy kb. 8-9 hónapja, azzal valamelyest lehet korrigálni nála.
Elvileg amúgy bárminek lehet mellékhatása, nála ez jött ki, van akinél semmi. Mondjuk az influenza elleni oltás kb. olyan, mint a covid vakcinák...haszontalan. Papíron van valami hatásossága, valóságban meg nullához konvergál, sajnos.
De mindenki döntse el maga, lehet nála épp beválik, ki tudja.
40-70% általánosságban. 50% alattit nem is igazán szoktak elfogadni, legalább is én a covid vakcinák kapcsán úgy olvastam, lehet ez az influenzára nem vonatkozik.
A covid vakcináké...meg látjuk. Oltottak is kerülnek életveszélyes állapotba, sajnos elég sokan. A delta esetében meg igazolt is, hogy jelentősen csökkent a papírforma szerinti hatásosság is.
Le lehet pontozni, meg az előzőt is nyugodtan de attól még ez egy valós szituáció. Nekem mindegy, hogy ki, mit gondol, nem fogok senki sem le, sem rábeszélni egyik oltásra sem. Felnőtt emberek tudnak dönteni saját magukról.
Attól függ, hogy mit tartunk brutálnak. Azért még az emberek 97-98%-a tünetmentes vagy enyhe tünetekkel (max egy náthaszerű, megfázáséval egyenlő) átvészeli. Van, aki el sem kapja és nem is fogja. Létezik természetes immunitás meg szerencse is. Jó, az utóbbiban bízni kétséges de attól még van.
Na de nem akarlak sem rá, se lebeszélni, van aki isteníti, van aki elutasítja, döntsd el, hogy neked kell-e, megéri-e és aszerint cselekedj. Csak leírtam a tapasztalatomat ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!