Oltatlanok! Mi lenne az az ok, ami miatt beadatnátok a vakcinát?
Próbáljuk neg:
1. Az oltás hatékonysága egyenesen arányos az oltottság mértékével. Minél több az oltatlan, annál kevésbé hatásos az oltás. Ezért nem jogos a "ha oltva vagy, miért zavar ha én nem" frázis.
2. Lehetségesek oltás miatt mellékhatások kialakulása. Ez minden gyógyszerre igaz. Minél többen oktakiznak, ezek annál gyakrabban jelennek meg.
3. Az is valós, hogy az oltás semmit sem ad egyes embereknél. Egy oltás sem 100%-os.
4. A 2. és 3. pontban leírt esetek ritkák. Nagyon ritkák. A fórumokon terjengő szörnyű mellekhatások simán lehetnek igazak, de ha 50 hozzászólóból 2-3 ilyen előkerül, az máris azt a hatást kelti, hogy rendszeres.
5. Én speciel majdnem belehaltam az oltásba, legalábbis úgy éreztem. Nem diagnisztizált pajzsmirigy betegség mellett kaptam synopharmot. De ez nem rendeltetésszerű hasznalat eredménye, pfizer vagy moderna nem bántott volna.
Összességében: elhiszem hogy félünk a vakcinától, de vegyük figyelembe, hogy a covid hosszútávú mellékhatása a fulladásos halál. Annál jobb a vakcina.
Továbbá az ismerettségi kör bem reprezentatív. Nálam minden oltatlan ismerősöm ágyban szenved a covid miatt. Ez pont úgy nem jelent semmut, mint akinek az ismerőse az oltástól szenved.
62 a saját bizonytalanságod keringeted újra majd újra... Mérlegeltél, hoztál egy döntést, ez eddig rendben is van. De úgy eladni a saját nézőpontod, mintha az lett volna a 11ik parancsolat a kötáblán... Hát jah.
Felesleges háború és béke terjedelemben kifejteni az érveid, ugyanis én sem meggyőzni nem akarlak, sem arra nincs igényem, hogy te meggyözz.
Az emberek jelentős része nem akar oltatni, tehát nagyon kockázatnak látja hosszú távon az oltást, mint a covidot. Tessék szépen elfogadni, saját dolgaiddal törődni. Köszcsi möszcsi
#62:
"Továbbá az ismerettségi kör bem reprezentatív. Nálam minden oltatlan ismerősöm ágyban szenved a covid miatt. Ez pont úgy nem jelent semmut, mint akinek az ismerőse az oltástól szenved."
De, jelent. A vakcináknak az lenne a szerepük, hogy bár megfertőződhetsz, terjesztheted is (majdnem hasonló valószínűséggel, mint oltatlanul, mert nyálkahártya szintű védelem oltástól nem alakul ki) DE elvileg nem lesz súlyos/halálos lefolyású a vírus, ha elkapod. Ergo még kórházba sem kerülsz.
Ezzel szemben nekem is és még biztosan sokan másoknak is nem egy oltott ismerőse halt meg covidban 2 vagy akár 3 oltást követően is. Az én ismerősöm lélegeztetőn halt meg pedig 2 oltást kapott (ha jól tudom pfizert ráadásul). Ezen felül sokan vannak elég ramaty állapotban oltottként, amikor elkapják a covid-ot (hiába az antitestek száma).
Szóval de, jelent. Azt, hogy egyáltalán nem a leírt hatékonyságúak a vakcinák és hiába vagy oltott, ehhez kell egy jó immunrendszer és szerencse is, hogy ne legyen súlyosabb kimenetelű a covid, ha megtalál.
Ugyanez fennáll oltatlanként is.
Ebből azért le lehet vonni egysmás konzekvenciát azzal kapcsolatban, hogy mennyire is hatásosak az oltások. Mindamellett hazudoznak, tévhitben tartják az oltottakat, hogy ők nem fognak megbetegedni ("kevesebb, mint 1%-uk", meg ilyennel, hogy "nincs oltott, aki kórházi kezelésre, lélegeztetőre szorul"... mondja úgy, hogy nekem is ott volt ismerősöm...).
Hagyjuk már. Aki akar, oltakozzon, engem nem zavar. Én megértem egy bizonyos fokig ezt is, csak ne akarják már az oltatlanokat hibáztatni mindenért is, a jogainkat már egyébként is megnyírbálták meg még fogják is valószínűleg.
Ja meg plusz egy: ha annyira oltáspárti és vírusellenes lenne a kormány, akkor nem hirdetne "békemenetet" oltás, maszk meg minden nélkül illetve a többi "nagyszerű" eseményeit (vadászati kiállítás, ilyen-olyan foci őrültségek és hasonszőrű társai).
63# A többség már be van oltva, nem?
Ti, oltatlanok vagytok a kisebbség. Ti tartjátok életben a vírust, miattatok van tere mutálódni.
Ezért fontos hogy mindenki, legyen beoltva. Ugyanúgy mint ahogy mindenki megkapja babakorban a kötelező oltásokat. El is tűntek ezek a betegségek, ha ezekkel nem lenne oltva mindenki, mai napig itt lenne a szamárköhögés vírusa is és szedné áldozatait.
Szerencsére ezeket kötelezővé tették, és amit meglesz a covid vakcina "próbaideje", ezt is kötelezővé kell és fogják is tenni.
Már várom.
#66:
Meg oltottakkal is tele van. Arányaiban nézve még akár több is van bent oltott, mint oltatlan. Tudom.
De tartozzon bármelyikbe a kórházban levő személy, remélem felépül. Viszont az olyan ....., mint Te, jobb lenne ha inkább elzárkózna mindenkitől egy kietlen pusztában és ott élné ki beteg hajlamait.
#65: Vélhetően megegyezel a #66-ossal.
A vírus azért mutálódott ennyire gyorsan, mert elkezdődtek az oltások. Amíg nem voltak, addig alfa-bétán kívül kb. semmi nem volt, mert nem kellett neki mutálódnia ahhoz, hogy fertőzőképesebb legyen. Az oltások viszont kicsit megnehezítették kezdetben a dolgát, ezért úgy alakította szerkezetét, hogy az oltások ellen is hatékonyabban tudjon ténykedni (sajnos). És bamm, így lett a delta-omega meg mittudom még mik.
Szóval pont, hogy az oltottak miatt tartunk még most is itt. Ha egy hatékony vakcinát ki tudtak volna fejleszteni az elején, amely az esetleges mutációkkal szemben is tud védelmet biztosítania ÉS normális járványkezelés lett volna világszinten (meg itthon is) akkor nem itt tartanánk.
Egyébként meg nem lehet kötelezővé tenni egy demokratikus államban felnőtteknek semmilyen vakcinát. Amelyik ország megteszi, az nem demokratikus.
“ Az én ismerősöm lélegeztetőn halt meg pedig 2 oltást kapott (ha jól tudom pfizert ráadásul).”
Ha az emberek 90% oltva lenne, nem tudta volna kitől elkapni…pont ahogy kanyarójárvány sincs vagy 60 éve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!