Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy lehet a buszon a vírust...

Hogy lehet a buszon a vírust a legjobban elkerülni?

Figyelt kérdés

Az iskolánkban nagyon sok a covidos és a szomszéd iskolában is.

A busz meg reggelente annyira tele van hogy nem lehet megmozdulni, rengeteg diákkal.

Hogyan lehet a legjobban elkerülni hogy el kapjam a vírust?

Mindig van nálam kéz fertőtlenítő és FFP2 maszkom van, viszont nem tudom mi többet lehetne tenni

2021. nov. 11. 19:28
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen nem lehet kikerülni a dolgot. Amit tehetsz még,hogy nem nyúlsz az orrodhoz, szemedhez, szádhoz, csak miután alaposan kezetmostál. Ez igaz a többi cseppfertőzéssel terjedő betegség esetén is.
2021. nov. 11. 19:32
 2/9 anonim ***** válasza:
32%
Járj biciklivel, ha nincs túl messze. Köthetsz a maszk zsinórjára egy extra csomót, hogy szűkebb legyen és ne oldalt menjen be a levegő, ne piszkáld koszos kézzel, ha leveszed, tedd tiszta zacskóba és cseréld legalább naponta. Megpróbálhatsz az ablak mellé ülni és kidugni az orrod.
2021. nov. 11. 19:50
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Ne stresszelj. Ez lottó. Vagy elkapod vagy nem. És előbb vagy utóbb így is úgy is elkapod. Akárhol megtörténhet
2021. nov. 11. 20:07
 4/9 anonim ***** válasza:
20%

Tetőn kell utazni.

Az iskolai covidosok meg már úgysem utaznak a buszon, hanem otthon karanténoznak.

2021. nov. 11. 20:26
 5/9 anonim ***** válasza:
11%
Allergodyl vagy Carrevir orrspray. Ezek nem engedik, hogy beléd jusson a vírus, én mindig fújom magam ezekkel, ha tömegbe megyek. Plusz maszk és oltás nyilván. Ennél többet nem tehetsz.
2021. nov. 12. 08:09
 6/9 anonim ***** válasza:
25%

5

Oltással ugyanúgy elkaphatod a vírust 😂 nem véd meg ellene

2021. nov. 12. 08:34
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
Próbálj meg későbbi vagy korábbi busszal menni. Esetleg alternatív útvonalon, hátha kevesebb az ember. Én utáltam annó reggeli csúcsban menni, szerencsére most olyan munkahelyem van, ahová mehetek 9-re, vagy maradhatok HO-ban.
2021. nov. 12. 08:59
 8/9 anonim ***** válasza:
20%
Ne rettegj. Úgyis el fogd kapni egyszer.
2021. nov. 12. 10:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Első lépés: ne rettegj, tudom nehéz. Második lépés: maszk normális használata, nem piszkálod stb. miután leszálltál kézfertőtlenítés és utána vedd le a maszkot. Alapjáraton se nyúlkálj az arcodhoz, én már nagyon megszoktam, amúgy se szép amikor valaki folyton piszkálja az arcát. Harmadik, tudom most ezért kiröhögnek, de ha nyomkodod a buszon a mobilt akkor kérlek töröld át a mobilt is. Az orrspray se hülyeség amúgy. Illetve az is, hogy vagy előbbi vagy későbbi busszal menj, ami kevésbé tömött, nekem annyi a szerencsés, hogy 7-10 között érhetek be, értelemszerűen beérkezéstől számolódik a 8ó20 perc munka, én vagy 6.30-kor indulok, hogy 7-re beérjek, vagy 8 után, amikor már oszlik a tanuló tömeg. Legrosszabb a 7-7.40 közötti időszak.
2021. nov. 13. 09:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!