Aki oltás nélkül lett kovidos lett valami baj? Kovidos lettem, párom nincs beoltva emiatt félek?
Sziasztok. Én oltott vagyok, párommal emiatt vitatkoztunk sokat, hogy ő nem akarja az oltást.
Én az oltott elkaptam a vírust a munkahelyemen sajnos eladóként dolgozom és az oltott munkatársaim lázasan jöttek be meg köhögve és esélyem se volt.
Eddig amúgy nem kaptuk el, lekopogom egyikőnk se.
Mindennap max. 37,6 a hőm. 38 szerencsére nem szokott lenni, de ez épp elég hogy rázzon a hideg és jó szarul legyek. Párom úgy gondolom biztosan elfogja kapni hisz együtt alszunk, mindent együtt csinálunk.
Azonban nagyon féltem. Többször is mondtam neki, hogy féltem oltasson. Nem akarom, hogy komoly baja legyen, maradandó károsodása vagy meghaljon. Pláne nem tőlem, mert akkor azt nem bocsájtanám meg magamnak.
Nem mondom neki, hogy félek meg nem is ijesztgetem csak magamban őrlődöm. Nálam 4 napja tart, neki a teszt tegnap negatív volt, szerintem csak pàr nap múlva lesz pozitív.
25 éves fiúról van szó.
Én 24 vagyok.
Köszi a válaszokat.
Őszintén, amíg nem kaptam meg az oltást, addig semmi bajom nem volt, pedig nekem édesanyám dolgozik kereskedelemben stb, lett volna alkalmam elkapni bármit is.
Felvettem az első oltást; azóta folyamat beteg vagyok :)
Most pl már másfél hónapja tart, 1 hetes megszakítás volt, amikor kicsit jobban éreztem magam.
24 éves no vagyok :)
Én még az oltások előtt lettem beteg, illetve kaptam el a vírust. Alig volt tünetem, egy enyhe náthához tudom hasonlítani. Kis köhögés, kis taknyadzás, semmi láz, semmi fájdalom. Két éve ilyennel még vidáman éltem volna tovább az életem, de covid miatt ugye karantén lett belőle.
38N
Egyáltalán nem biztos, hogy el fogja kapni tőled, az esélye megvan de nem kőbevésett "szabály".
A fertőzés lecsengése mindenkinél más, oltott is kerülhet lélegeztetőre/meghalhat, terjesztheti is a vírust (mint ahogyan Te is összeszedted a többiektől - bár ugye az, hogy pontosan kitől kaptad el - visszakövethetetlen).
Az, hogy oltatlan valaki abból önmagában egyáltalán nem következik az, hogy ő súlyosan élné meg, esetleg belehalna a vírusba, vagyis inkább annak szövődményeiben.
Az oltás egyedül arra hivatott, hogy valamekkora valószínűséggel csökkentse a súlyos megbetegedés/halál kockázatát. A világon több tízmillió ember elkapta már oltatlanként is a covid-ot, javarészük vagy észre sem vette vagy enyhe tünetei voltak. Oltottként szintén.
Szóval bármilyen kimenetele lehet oltottként és oltatlanként is a megfertőződésnek, szóval hiába ringatja bárki is magát leányálmokba, hogy ő oltottként "védett", nem az. Egyedül a súlyos lefolyásnak a kockázatát csökkentHETi, már ha egyáltalán sikerül (eddig nem úgy néz ki, hogy ezt eredményesen tenné bármelyik covid vakcina).
Mindenesetre jobbulást! Reméljük párod nem kapja el, Te meg viszonylag könnyedén átvészeled. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!