Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ebben (is) rejlene a sokak...

Ebben (is) rejlene a sokak által emlegetett "kamu statisztika"?

Figyelt kérdés

Nyilván a legelső pillanat óta megy az adok-kapok coviddal kapcsolatban, sosem bonyolódtam bele, sosem érdekelt a hisztizés, szóval nem vagyok teljesen képben.

Arról már hallottam, sőt, tavaly ősszel elhunyt nagyapám révén személyesen meggyőződtem róla, hogy a covid-halálozások száma kamu, ugyanis veseelégtelenséget állapítottak meg nála az orvosok, mint halál oka, később mégis covidot akartak ráírni.

Most azonban nem csak a halálozás, hanem megfertőződés kapcsán is felkaptam a fejem valamire. Hét elején édesanyám lerobbant egészségileg, tegnap jött ki orvos tesztet végezni. A gyorsteszt pozitív lett, gratulálok, covid büszke tulajdonosa, karantén. És ami eszembe jutott, az egy eléggé alapvető dolog, bizonyára sokakban felmerült már ez a kérdés: mi a fene értelme van az antitest vizsgálatnak? Eleve be van oltva édesanyám, szóval persze, hogy van kialakult antitest. Elég gáz lenne, ha nem lenne. Másrészt, még ha nem is lenne beoltva, akkor is előfordulhatna antitest a szervezetében egy korábbi, észrevétlen fertőzés miatt. Szóval mégis milyen jogon fogják rá azonnal?

És ebből nyilván megint csak annyi fog megjelenni, hogy "hopp, még egy koronavírus fertőzött, adjuk gyorsan hozzá a statisztikához", miközben a nyakamat rá merném tenni, hogy nem az. Pajzsmirigy problémákkal küszködik, ami miatt gyakori nála a hőhullám és izzadás. Vasárnap vagy 2 órát gyalogolt halottak napja alkalmából, javarészt szürkületben és bevallása szerint is aláizzadt a kabátnak, odakint meg alig 10 fok. Láss csodát, kedd reggelre hőemelkedés, hurut és a többi klasszikus megfázásos tünet, ami merő véletlenségből poooont megegyezik a gyenge lefolyású covid tünetekkel. Micsoda véletlen...

2021. nov. 6. 08:08
 1/7 A kérdező kommentje:

A félreértések elkerülése végett, nem a karantén szükségességét kérdőjelezem meg. Én tünetmentes vagyok, mégis kiíratom magam táppénzre, mert tök mindegy, hogy ez most covid, vagy influenza, akkor sem akarok így bemenni dolgozni. Fő a biztonság. Lehet, hogy nem is covid, de nem is számít igazából ilyen szempontból.

Itt tényleg csak a statisztikai mutatókon van a hangsúly. Hogy "vagy igen, vagy nem" alapon az embert beküldik karanténra biztos, ami biztos alapon, az teljesen rendben van, mert a biztonságot szolgálja. De kapásból bevésni statisztikának és mutogatni ország-világ előtt, hogy NÉZZÉTEK ÚRISTEN MEKKORA A BAJ... hát az már egy teljesen más kategória.

2021. nov. 6. 08:11
 2/7 Alain Delon ***** válasza:
A statisztikát nem a gyorsteszt alapján csinálják.
2021. nov. 6. 08:17
 3/7 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudok a kérdésedre válaszolni, de egy történetem van:

Egy ismerős (távoli rokon) anyja meghalt a tavasszal, kórházban, nagyon öreg volt. Ismerős ment be érdeklődni, hogy mikor vihetné el a holttestet, mondják, hogy csak zárt koporsóban adják ki, merthogy Covidos volt.

Ő meg felháborodott: Hát hogy lett volna Covidos, mikor előző nap, pár órával a halála előtt is volt bent nála, és még akkor se volt fertőzött?

2 hétig naponta járt be ordítozni a kórházba, mire kiadták zárt koporsó nélkül. De még akkor se mondták, hogy nem volt Covidos, szóval a statisztikákban nyilvánvalóan mint a Covid áldozata szerepel.

De ezt a kórház csinálta, mert ilyen esetben kap egy plusz pénzt a fertőzött személlyel való munkák miatt.

2021. nov. 6. 08:25
 4/7 anonim ***** válasza:
87%

Ráadásul azt a tény még csak nem is nagyon titkolják hogy ha valaki igazoltan COVID fertőzött, majd 3 hónap múlva figyelmetlenül busz elé lép, akkor is bekerül a statisztikába mint COVID halott..

Vagyis egyáltalán nem relevánsak a médiában elhangzott napi/heti halálozási számok!..

2021. nov. 6. 08:34
 5/7 anonim ***** válasza:
39%
A gyorsteszt is képes kumutatni az aktuális fertőzést, nemcsak az antitesteket, másrészt meg olyan, hogy "megfázás" nem létezik. A hideg vagy az átizzadás önmagában, kórokozók nélkül nem képes tüneteket produkálni, legfeljebb legyengíti átmenetileg az immunrendszert, és a pl nyálkahártyán lévő kisebb számú kórokozók is elszaporodnak. A hőemelkedés, hurut azt jelenti, hogy anyukád fertőző beteg, pozitív teszttel pedig ez bizony covid, nyilván az oltás miatt enyhék a tünetek. Jobbulást, amúgy.
2021. nov. 6. 08:48
 6/7 A kérdező kommentje:
#5 Azt mondtam, hogy megfázásos tünetek, nem pedig azt, hogy meg van fázva. Azt szintén nem vonom kétségbe, hogy fertőző, de az égvilágon semmi nem bizonyítja, hogy valóban covid fertőző. És nem, a teszt csak az antitesteket mutatja ki, ez el lett mondva tegnap.
2021. nov. 6. 09:58
 7/7 anonim ***** válasza:
A COVID gyorsteszt, amit anyukádnál végeztek, nem antitestet mutat ki, hanem ANTIGÉN-t. Ami csak a fertőzötteknél lesz pozitív, az oltástól NEM.
2021. nov. 27. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!