Minden ország médiája ennyire halálosnak hozza le a Covid-ot?
Én csak szinte interneten tájékozódtam idáig, így a statisztikáknak hála tudom, hogy pontosan mennyi a halálozási esély. Viszont sokan csak tévéből, rádióból, tehát irányított médiából tájékozódnak. Ilyenek például a nagyszüleim. Pár napja kérdeztem nagyapámat, hogy szerinte akik elkapják, azoknak hány százaléka hal bele. Annyit mondott, hogy nagyon veszélyesnek tartja a vírust, szinte minden korosztályban halálos szokott lenni, főleg az időseknél, az egész népességre vetítve úgy 60% lehet arra az esély, hogyha valaki elkapja akkor belehal. Tehát ő ennyire hiszi veszélyesnek. Ez nem az ő hibája, konkrét számadatokat sosem közöltek ezzel kapcsolatban (legalábbis ő is, meg én is így tudom) azokon az adásokon, amiken ő tájékozódik. Mutattam neki a telefonomon valós statisztikát, hát nagyon ledöbbent, hogy "csak ennyire" veszélyes. Kicsit értetlenül is érezte magát emiatt. Én nem lepődtem meg azon, hogy 60%-ot mondott, párszor már hallottam hasonló, vagy még magasabb arányt is. Akik ilyeneket mondanak, azokban közös volt az, hogy valós statisztikának sosem néztek utána, csak azt mondták, amit a hallottak alapján gondoltak.
Ez más országokban is így van? Máshol is 1-2 nagyságrenddel veszélyesebbnek tűnik a médiából a vírus, mint amilyen a valóságban?
Egyik média sem sugall olyat, hogy 60%-ban halálos.
Aki ezt gondolja, az a befogadott információkat, hát... Lövésem sincs hogyan dolgozza fel.
Nem tudom milyen médiából tájékozódik (vagy hogy egyáltalán létezik-e a nagyapád és nem csak a kérdés kedvéért találtad ki). De mindenütt el szokták mondani a napi új betegek és halálozások száma, és némi matekkal mindenki ki tudja abból számolni, hogy nagyságrendileg mekkora a halálozási arány, ami az első hullám idején is 10% alatt volt, utána meg csak alacsonyabb.
Senki sem állítja, hogy ez egy nagyon halálos betegség lenne. Azt viszont állítják, és igazuk is van, hogy könnyen terjed, ezért még a kis halálozási arány mellett is a súlyos betegek könnyen leterhelik az egészségügyet.
Én csak szinte interneten tájékozódtam idáig, így a statisztikáknak hála tudom, hogy pontosan mennyi a halálozási esély. Viszont sokan csak tévéből, rádióból, tehát irányított médiából tájékozódnak.
Te kis naiv... Komolyan azt hiszed hogy az internet nem iranyitott media?
Mellesleg, a statisztika is mese habbal.
A kerdesedre meg igen, más orszagokban is ugyanolyan veszélyesnek tartjak.
Az internet nem irányított média, csak Észak Koreában (ahol tiltott) meg Kínában (ahol irányított), és GONDOLOM , hogy Fehéroroszországban is irányított.
Ha pl Magyarországon irányított lenne az internet akkor nem lehetne tele fidesz fikázó cikkekkel,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!